Ski

Ny megafristelse - mini-skiferien gør sit indtog

Danskerne har kastet sig over rejseselskabernes nyeste hit: Mini-skiferien

  • Marketingdirektør hos Danski, Anders Højlund regner med, at 130.000-150.000 af den cirka halve million danskere, der hvert år tager på ski, vil benytte sig af mini-skiferien.
Marketingdirektør hos Danski, Anders Højlund regner med, at 130.000-150.000 af den cirka halve million danskere, der hvert år tager på ski, vil benytte sig af mini-skiferien.

Det er ikke djævlen selv, der frister. Men det er tæt på.

De danske rejseselskaber har altid været gode til at finde på nye unikke rejseformer, og ifølge salgs- og marketingdirektør hos Danski, Anders Højlund, har danskerne for alvor haft svært ved at modstå drømmen om en hurtig mini-skiferie:

Lettere at komme af sted
– Hos Danski oplever vi en stigende efterspørgsel på lige netop den type skiferie. Det har for eksempel betydet, at vi i år har åbnet op for miniture til Østrig, hvor vi tidligere kun udbød den slags i Frankrig.

Det er skiturens korte varighed, der i den grad tænder julelys i øjnene på de rejselystne skientusiaster. Både overfor chefen på arbejdet og derhjemme er det lettere at tage fri i to dage frem for at skulle hæve en hel uge i banken for at tage på ski.

LÆS OGSÅ: Skiture for singler hitter hos danskerne

Derfor er specielt danske mænd tilhængere af den kortere rejseform.

– Vi sælger i stor grad rejserne til firmaer i byggeindustrien, mens den klassiske herretur har fået lidt af et comeback. Og forklaringen er altid den med, at ikke koster det helt store hverken på hjemme- eller arbejdsfronten, forklarer Anders Højlund og peger samtidig på den lavere pris som endnu et argument, når der skal vælges ferieform.

Faktisk har flere danske rejseselskaber strømlinet tilbuddet i en sådan grad, at man kan flyve af sted onsdag aften, stå på ski torsdag, fredag og lørdag, være hjemme igen lørdag aften og dermed nå at være familiefar hele søndagen (med lidt tømmermænd forstås).

Østrigske fadbamser hitter
Hos skiløberne er valget som at køre ned af den grønne piste med bind for øjnene. De vil have godt skiløb, afterski i lederhosen og østrigsk tyrolerstemning, fortæller Anders Højlund.

– Franskmændene har bare ikke den samme afterski-tradition, og det er ikke til at komme uden om, når vi skal sælge miniskiferier. Samtidig viser det sig også, at danskerne foretrækker et tysktalende land, hvor de kan forstå gloserne sammenlignet med fransk eller italiensk.

LÆS OGSÅ: Palmesus og børneski

Uden at kende de præcise tal, regner Anders Højlund med, at 130.000-150.000 af den cirka halve million danskere, der hvert år tager på ski, benytter sig af mini-skiferien.

Book selv eller køb pakkerejsen
For den praktiske gør-det-selv-arrangør kan der være penge at spare på selv at arrangere turen. Specielt, hvis man orker at køre i bil, kan turen gøres billigere end med flyet.

Men overvej lige den mulighed, inden I rent faktisk sætter jer ind i den tætpakkede Golf og tager hul på ti timers tysk Autobahn uden søvn. Det er nemlig ikke sjovt at slumre den første skidag væk – specielt ikke, hvis man sover fra afterski'en også.

Alternativet er at købe en pakkerejse hos rejsebureauerne. De har ofte den fordel, at de råder over flyafgange om aftenen. Og det er altså at foretrække at rejse, når mørket er faldet på. For på den måde mister du ikke kostbar tid på pisterne under transferen fra Danmark til Alpernes hvide bjergtoppe.

Værd at overveje

1 Rejsemål-/tid – at bruge lang tid på at komme frem til sneen tærer på kræfterne og koster i sidste ende skitid. Østrig ligger tættere på Danmark end for eksempel Frankrig og Italien.

2 Årstid – december og januar er mennesketomme måneder (bortset fra under jul og nytår), men til gengæld ofte iskolde og med risiko for mindre sne end i februar. Februar er dyrt og fyldt godt op med skiløbere, mens marts er varm, solrig og mindre travl.

3 Boligform – overvej om det lidt dyrere hotel eller gasthaus ikke er løsningen på miniskiferien. Alting bliver mere intensivt på den korte ferie. Derfor er det en tanke værd, om man gider ud at købe ind, stå og lave mad, sørge for egen morgenmad og så videre.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen