Persondata politik

Wiens Versailles

Pragtslottet Schönbrunn er Østrigs mest besøgte turistattraktion. Det udmærker sig med sine overdådige sale samt den fornemme slotspark

Mest læste i EKSTRA

Seneste i Ferie

Seneste i EKSTRA

 

Der skal ikke megen fantasi til for at forestille sig, hvordan datidens adelige svingede sig rundt i den overdådigt udsmykkede balsal, når kejserparret bød til fest. Man kan for sit indre øje sagtens se, hvordan de iført store balkjoler og fineste skrud gled elegant rundt på gulvet i en wienervals, mens et lille orkester leverede musikken.

Vi befinder os i det østrigske pragtslot Schönbrunn i udkanten af hovedstaden Wien. Nærmere bestemt i den enorme balsal Grosse Galerie, der er slottets mest imponerende lokale med sine krystalspejle, guldbelagte udsmykninger og store loftsmaleri.

Grosse Galerie er blot et enkelt af en stribe overdådige værelser i det, der i sin tid var kejserfamiliens sommerresidens. Det enorme slot er en sand opvisning i ekstravagant indretning med kæmpe lysekroner, gigantiske malerier, marmor og anden luksus i lange baner.

SLÅ TIL NU:

Få 3 måneder til 43,50 kr.

Se mere og bestil her »
EKSTRA

Få adgang til alt EKSTRA indhold på ekstrabladet.dk for under 1 krone om dagen.

Første uge til 0 kr. Start med 3 simple trin!*

Bestil abonnement
Allerede bruger?

Trin 1 af 3 Oplever du problemer: kontakt support

* Dit EKSTRA-abonnement starter med 7 dage til 0 kr. Herefter koster det 29 kr. pr. 30 dage. Abonnementet er løbende. Du kan stoppe dit abonnement til hver en tid til udløbet af en abonnementsperiode.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Stine Eskildsen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik