Persondata politik

Pot-turisme: Drop Amsterdam for Seattle

Mens engang så liberale Holland har strammet marihuanalovgivningen, så er det nu blevet lovligt at ryge en pind i både Washington og Colorado

Seneste i Ferie

Mest læste i Ferie

Seneste i EKSTRA

 

Mens det i Amsterdam er blevet gjort ulovligt for udlændinge at tænde op under en joint, en chillum eller for den sags skyld en bong, så går det den anden vej i USA.

En folkafstemning i staterne Washington og Colorado gav således tidligere denne måned delstatsregeringerne mandat til, at marihuana frit kan benyttes af både indbyggere og tilrejsende.

LÆS OGSÅ: Se også: Forbud mod turisthash i Holland godt for pusherne

Alle over 21 år må nu besidde op til knap 30 gram marihuana og selv dyrke op til seks planter. Dog må man ikke ryge i fuld offentlighed.

Det betyder, at nogle kritikere frygter en stor tilstrømning af marihuanaturister, der angiveligt vil flokkes til staterne med henblik på at stene ud i stedet for at besøge berømte monumenter.

LÆS OGSÅ: Se også: Danske turister må droppe jointen ...

Omvendt nærer man dog næppe nogen større frygt i delstaternes burgerrestauranter eller slikbutikker.

Bjergrige Colorado er blandt andet kendt for sine gode skisportsteder som eksempelvis Aspen. Her er der i forvejen små skihytter på pisterne, hvor potrygerne kan nyde en 'koger', før de fortsætter på ski eller snowboard, og allerede for to år siden droppede man i byen Breckenridge at retsforfølge rygerne.

LÆS OGSÅ: Se også: Se verdens tolv mest cool folkefærd

I Washington har man ligeledes stolte traditioner for hamperygning, og i de seneste 20 år, har rygere fra alle delstater deltaget i den årlige Hempfest i Seattle, hvor man har arbejdet for en afkriminalisering af marihuana. I år deltog en kvart million mennesker.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Peter Roelsgaard Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik