Persondata politik

Lykke på rejsen

Udlandsrejsen gør os lykkelige. Meget lykkeligere end jul, egen fødselsdag og ferie i Danmark tilsammen

Seneste i Ferie

Mest læste i Ferie

Seneste i EKSTRA

 

Lykke er mange ting. Og vi danskere er da trods et vist mål af brok året rundt kåret som verdens lykkeligste folk. Måske fordi vi også er et af verdens mest rejsende folk.

I hvert fald viser en undersøgelse foretaget af Danmarks Statistik for Apollo Rejser, at udlandsrejser giver den største lykkefølelse.

Således har knap hver anden respondent i undersøgelsen angivet, at vedkommende føler sig mest lykkelig, når denne er på ferie i udlandet (47 procent), og udlandsferie bringer dermed mere lykke end respondenternes fødselsdage eksempelvis (8 procent), jul (11 procent) og ferier i Danmark (13 procent).

LÆS OGSÅ: Se også: Kulinarisk på kanarisk

Kun 39 procent svarer ’hverdagen’, når de bliver spurgt til, hvornår de føler sig mest lykkelige. 23 procent svarer ’den første forårsdag’, mens 13 procent angiver, at de føler sig mest lykkelige, når de er på ferie i Danmark.

- Personligt holder jeg også meget af den første forårsdag i Danmark, men der er nok ingen tvivl om, at udlandsrejser gør noget helt særligt ved os. Man slapper af i en længere periode sammen med rejsefæller, man selv har valgt - typisk familie eller gode venner.

LÆS OGSÅ: UdlandSe også: En All Inclusive-gæsts dagbog

- Herudover oplever man meget, når man befinder sig i et måske ukendt land med et andet - og ofte varmt - klima, en interessant ny historie og kultur, man har lyst til at dykke ned i, og et spændende folkefærd, man kan lære at kende på deres hjemmebane, fortæller kommunikationschef i Apollo, Rikke Koks Andreassen.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Peder Nederland Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik