Udland

Skjul dig i Sveriges Skagen

Mest læste i EKSTRA

Hent flere

Seneste i Ferie

Hent flere

Seneste i EKSTRA

Hent flere
 

Der opstår noget magisk, når det svenske flag vajer over de klassiske røde træhuse, badet i solens skær. Med et bliver man taget tilbage til barndommen, hvor Pippi var helten, Emil fra Lønneberg lavede løjer, og Karlson klatrede på taget.

Den følelse havde jeg, da jeg fredag eftermiddag ankom til Rusthållargården i byen Arild – Sveriges svar på Skagen. En lille fiskerby i Skåne, som faktisk husede skagensmaleren P.S. Krøyer i flere somre. I dag er området efterhånden overtaget af den svenske overklasse, der bruger det som sommersted, når de skal koble helt af i fred, ro og skjul for den hektiske hverdag.

Det samme havde vi tænkt os, da vi tjekkede ind på hotellet. For selv om Arild ofte bliver sammenlignet med Skagen, er forskellen stor: Glem alt om fest, fart og farver – i stedet står menuen på god mad, total stilhed og smuk natur.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Kim Vangkilde Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik