Udland

Sæt kursen mod syd

Direkte fly fra København til Krabi og en times kørsel mod syd bringer familien til det endnu ikke turistprægede område Si Kao. Der kan snart ikke være flere på Phuket og de øvrige kendte steder i det populære paradis. Nu har Star Tour fået øjnene op for at trække lidt i det ellers i forvejen meget lange land, der strækker sig fra Kina mod nord og til Malaysia mod syd.

Der er intet valg at træffe i forhold til hotel, for der er kun det ene, som ligger placeret i en enorm nationalpark lige ned til vandet. Thailand har meget strenge krav til, hvad der må bygges i og omkring dets beskyttede områder. Ingen huse må f.eks. være højere end palmerne, og der passes godt på strand og skov.

Anantara Si Kao Resort er forvandlet fra et gemmested for par til et familiehotel i de seneste år. Det er høj klasse hele vejen rundt – en isoleret oase langt væk fra larm og gadeboder.

Terapi for sjælen
Stemningen er afslappet med hængekøjer, slappe af-stole med bløde puder og kokospalmer; det oser af ro. Området er tilpas stort til, at der er plads til alverdens forskellige aktiviteter, uden freden forstyrres.

En lille gåtur gennem palmerne bringer Chang-Lang-strandens fine sand op mellem tæerne. Står man foran Andamanhavet for første gang, tror man ikke sine egne øjne.

Hele vejen rundt i den store bugt er der ikke et eneste hus eller andre mennesker. Kun det stille hav og sand, sand og sand. Et syn så meget anderledes end de fleste andre steder i landet, hvor der snart næsten ikke kan kiles bare et lillebitte sandslot ind mellem hotellerne langs stranden.

Det er i den grad terapi for sjælen at fylde lungerne med den friske luft og forkæle øjnene med det smukke syn af klipper, der ser ud til at være skudt op gennem havet og nu knejser mod den blå himmel til glæde for de flotte fugle og nu også os.

LÆS OGSÅ: Øen med de høflige øgler

Nogle af de små øer kan nås i båd, som lægger til lidt ude i vandet. Det sidste lille stykke ind til det hvide sand må man klare selv gennem vandet. Men det gør ikke noget, for det er virkelig skønt at plaske ned i det varme og klare vand og besøge en af de øer, der pryder utallige postkort.

Hotellets egen beach-club ligger på Koh Kradan, som er et kvarters sejlads væk. Om det så tog fire timer at komme dertil, havde det været i orden. Det er som at se de billeder i reklamerne, man aldrig helt tror på er rigtige. Men de er lige her.

Grønt og blåt hav, hvidt sand, palmer og de vildeste, smukke fisk lige neden under overfladen. Her tilbringer man hellere end gerne dagen og sejler så hjem med den båd, der afgår tre gange dagligt. Efter snorkling, god mad i vandkanten og hundredvis af klik på kameraet senere vender båden retur.

Solen sover
Vel hjemme på hotellet trækker især det fascinerende lounge-område helt ned til vandet i den grad. Her er kun få almindelige stole og borde, alt er designet til noget af det, vi danskere er bedst til: hygge. Bløde stole og puder tæt ved baren er en god blanding for de voksne, og børnene hygger igennem på stranden i sandet.

Efter aftensmaden er det næsten som at se myrer i en tue, der traver på en linje. Alle vil ned og se den solnedgang, der næppe ses smukkere mange steder. Tiden står stille i de minutter, hvor den rød-orange kugle stille dumper ned i vandet og skaber et lys så fantastisk. Himmel og hav går i et på den fede måde.

Selv vores datter på seks år med fire besøg i Thailand i passet lod isen stå og konstaterede tørt, at solen nu var gået i seng nede i vandet. Lidt efter havde hun tænkt over det og spurgte fuld af forventning, om den nu også helt sikkert stod op igen i morgen.

Luna kunne efter svaret trygt spise isen færdig og glæde sig til endnu en dag i paradis.

Ekstra Bladet var inviteret af Star Tour.

Fem fede fif

1 Fra Si Kao kan sejles til den lille ø Koh Mook, hvor det varmt kan anbefales at booke en overnatning eller to nede på stranden.

2 Natmarked i byen Trang eller et smut til det lokale akvarium med hajer, søløver og meget andet arrangeres via guider eller hotellet.

3 Lån en kano og sejl selv en tur i den stille bugt. Helt alene med palmerne og stranden.

4 Massage på stranden er et must i Thailand.

5 Book Bamseklub eller Super Kids til de lidt større børn hjemmefra. To timers hygge med andre børn midt på dagen og alenetid til mor og far.

Læs også

Mest læste i ferie
Hent flere
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
EKSTRA anbefaler
Hent flere
Mest læste i EKSTRA
Seneste i Ferie
Hent flere
Seneste i EKSTRA
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
EKSTRA - det du ikke vil gå glip af
Få adgang til denne artikel + mere end 2000 andre spændende historier. Læs EKSTRA på op til 5 enheder og kom helt tæt på aktuelle begivenheder, kendisser, sport, krimisager, trends og meget mere...
ALT DETTE FÅR DU MED EKSTRA:
  • Mere end 2.000 historier på mobil, tablet & computer
  • Opdateringer 24 timer i døgnet - Nye artikler hver dag
  • Ekstra Bladets avis-arkiv fra 1904 frem til gårsdagens avis
  • Særlige fordele - Rabat på SpotDeals, gratis e-bøger og events

39 kr. /md.
Ingen binding

Nem betaling - Ingen binding – Betal fra måned til måned