Udland

Mød hele verden i Lissabon

  • Du får god motion af at gå rundt i den portugisiske hovedstad, der er stejl som Himmelbjerget. Der er heldigvis sporvogne overalt. (Foto: Martini Rainer/Polfoto)
Du får god motion af at gå rundt i den portugisiske hovedstad, der er stejl som Himmelbjerget. Der er heldigvis sporvogne overalt. (Foto: Martini Rainer/Polfoto)

Er jeg landet det forkerte sted?

Nogenlunde sådan er min første tanke, da jeg kommer ud i ankomsthallen i Portela-lufthavnen. De kulørte personer, det vuggende, nasale sprog og de muntre miner. Det minder alt sammen om Brasilien. Men vi er i moderlandet: Portugal – nærmere bestemt Lissabon.

På trods af Portugals tvivlsomme ære som en slags reserve-Grækenland i europæisk sammenhæng er landet drømmen for indbyggerne i mange af de tidligere kolonier. Og det kan ses, når man færdes i Lissabon.

LÆS OGSÅ: Tag sporvognen i Lissabon

Omkring en tredjedel af indbyggerne i Lissabon har rødder i landets tidligere kolonier. Læg hertil mange hundrede tusinder såkaldte retornados – portugisere, som vendte hjem, da kolonierne opnåede uafhængighed i 70'erne – og du har det moderne Lissabon.

Tilbage i tiden
Vil man forstå de portugisiske opdagelsesrejsende, er en tur til Lissabons historiske epicenter Belém et must.

Fra det centrale Praça do Comércio er det let at tage sporvogn nr. 15 til udkanten af byen. Her spænder monumenterne nærmest ben for hinanden i kampen om turisternes opmærksomhed. På Museu do Marinha er det dog oplagt at blive klog på Portugals historie som en nation af vovehalse, eventyrere og søfarere.

LÆS OGSÅ: Fede strande tæt på Lissabon

En anden – og mørkere – udgave af samme historie kan opleves på Museu do Combatente, der behandler Portugals historie som krigsførende nation i bl.a. Angola.

En livlig aften
Barrio Alto-kvarteret er et af de mange steder i Lissabon, der får én til at tvivle på, at man er i Europa. Det gamle kvarter, som ligger på en bakketop, er et af de lokales foretrukne steder at gå ud. I de tætpakkede barer, der ligger side om side, får den typiske vestlige pop hård konkurrence fra sydamerikanske stilarter som forró, reggaeton og samba.

Barerne i Barrio Alto lukker kl. tre om natten i weekenden. Men gør som de indfødte og fortsæt festen i Cais do Sodré-kvarteret. Vil man danse til alverdens musik – fra afrikansk til elektronisk – er klubben Musicbox et godt bud.

Vælg Lissabon, fordi

... det er 35-40 pct. billigere end København.

... portugiserne er generelt hæderlige til engelsk, især de unge.

... vejret er fantastisk i foråret og efteråret.

... du får god motion af at gå op og ned ad byens bakker.

... EasyJets nye rute gør det billigt at flyve til Lissabon.

Læs også

Mest læste i ferie
Hent flere
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
EKSTRA anbefaler
Hent flere
Mest læste i EKSTRA
Seneste i Ferie
Hent flere
Seneste i EKSTRA
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
EKSTRA - det du ikke vil gå glip af
Få adgang til denne artikel + mere end 2000 andre spændende historier. Læs EKSTRA på op til 5 enheder og kom helt tæt på aktuelle begivenheder, kendisser, sport, krimisager, trends og meget mere...
ALT DETTE FÅR DU MED EKSTRA:
  • Mere end 2.000 historier på mobil, tablet & computer
  • Opdateringer 24 timer i døgnet - Nye artikler hver dag
  • Ekstra Bladets avis-arkiv fra 1904 frem til gårsdagens avis
  • Særlige fordele - Rabat på SpotDeals, gratis e-bøger og events

39 kr. /md.
Ingen binding

Nem betaling - Ingen binding – Betal fra måned til måned