Ferie 8 timer siden
Simpelt trick: Sådan får du plads på flyets første klasse
Ferie 12 timer siden
England advarer mod farlige rejser til Danmark
Ferie 14 timer siden
Se videoen: Vanvittig kvinde smider alt tøjet på fly
Ferie 26. maj 2016
Nøgen søvngænger tog selfie med politimænd
Ferie 26. maj 2016
Aldrig for sent: Efter 22 år går kvindes Disney-drøm i opfyldelse
Ferie 26. maj 2016
Thailand siger stop: Forbyder turisme på tre populære øer
Ferie 25. maj 2016
Se videoen: Efter 17 år åbner verdens længste jernbanetunnel
Ferie 25. maj 2016
Farlige fejl: Her er de største årsager til flystyrt
Ferie 25. maj 2016
Rejsebranchen i knæ: Sælger solferie for 599 kroner
Ferie 24. maj 2016
Gys i teltet: Her får turister besøg af tre løver
Ferie 24. maj 2016
Hov! Hvor er Louvre-pyramiden blevet af?
Ferie 24. maj 2016
Undgå at få sparket: Det må du aldrig gøre på et fly
Ferie 24. maj 2016
Vovehals? Her er de syv vildeste krydstogtskibe
Ferie 24. maj 2016
Voldsom benzin-strejke: Turister strander i Frankrig
Ferie 23. maj 2016
Leg endte tragisk: Turist og dyrepasser dræbt af hvalros
Ferie 23. maj 2016
Fly nødlander i Hamburg: Rygetrængende i 10 kilometers højde ville åbne nødudgang
Ferie 23. maj 2016
Dramatisk afsked: Fly forsinket på grund af guldfisk
Ferie 23. maj 2016
Turist 'reddede' bison-kalv: Bagefter måtte den aflives
Danmark 22. maj 2016
Krigerisk ferie: Kom helt tæt på Hitlers bunkere
Danmark 22. maj 2016
Her er Danmark fedeste campingpladser
Udland

En All Inclusive-gæsts dagbog

  • Badedyr er sjove for alle aldre. Og med til All Inclusive-ordningen hører naturligvis også alt det vand, man kan plaske i. (Privatfoto)(Privatfoto)
Badedyr er sjove for alle aldre. Og med til All Inclusive-ordningen hører naturligvis også alt det vand, man kan plaske i. (Privatfoto)(Privatfoto)

Det var min første gang, og jeg var ærligt talt lidt nervøs. Ville jeg lære det hurtigt, eller ville jeg falde helt igennem? Og ville familien atter kunne vende tilbage til Danmark med både ære og værdighed i behold?

Der er sagt meget godt og ondt om All Inclusive-konceptet, men det var med en klar fordom om, at det ikke var noget for mig, at jeg sammen med min kone og datter (to et halvt år) rejste til Kreta og nærmere bestemt hotellet Atlantica Kreta Paradise, der med plads til mere end 700 gæster er et af øens absolut største.

LÆS OGSÅ:

Se også: Kretas køkkenhave

Resortet er Blue Village-certificeret, hvilket i Star Tours terminologi betyder, at det er særligt velegnet for børnefamilier. Og det kunne vi hurtigt skrive under på. Børnevenlige pools, børnevenlige restauranter, børnevenlige ansatte og børnevenlige aktiviteter og omgivelser.

Ifølge hoteldirektør Stefanos Mourtzakis er cirka 60 procent af gæsterne skandinaver, og det er han bestemt ikke ked af.

- I skandinaver er gode gæster. Der er ikke så meget pjat med jer. Når I bare får det, I har krav på, så er der ingen problemer. Vi er meget, meget glade for, at I besøger os, bedyrede han over for deres udsendte.

LÆS OGSÅ:

Se også: Middelhavet for børnefamilier

- Englænderne eksempelvis vil pylres meget om, og tyskerne stiller mange ekstra krav, sagde Mourtzakis, der i øvrigt understregede, at glæden syntes at være gengældt, da der var fuldt belagt, og rigtig mange gæster vender tilbage.

Blandt de åbenlyse fordele ved konceptet er naturligvis, at man aldrig behøver at hive Visakortet op af lommen. I restauranterne vælger man et bord og har derefter fri adgang til masser af - på dette resort faktisk virkelig glimrende både græske og internationale retter.

LÆS OGSÅ:

Se også: Græsk hygge med Stig Elling

Og her skal så følge et afgørende råd fra en gæst, der har fået taget sin All Inclusive-mødom. Lad nu for Guds skyld være med at gøre som tyskerne og blot skovle alt, hvad der skovles kan op på tallerkenen på en gang. Du kan gå op til buffeten lige så mange gange, det skal være, og ingen vil løfte et øjenbryn.

Der er en grund til, at hvid fisk i citronsauce ikke i forvejen er blandet med spaghetti carbonara, moussaka og rissalat med rejer. Tag i stedet én ret på tallerkenen af gangen og ikke for meget af den. Eller endnu bedre. Gør som sydeuropæere i det hele taget. Tag mange tallerkener med forskellige retter ind på bordet og lad hele familien deles om dem på tapasmåden. Det gør måltidet ikke så lidt bedre og hyggeligere. Også for børnene, der måske også på denne måde anspores til at prøve flere forskellige ting.

LÆS OGSÅ:

Se også: Det skal du se på rejsemålet

Men hvad får man ellers tiden til at gå med? For man kan jo ikke spise hele tiden? Jo, det kan man faktisk godt. For når restauranterne ikke er åbne, er der stillet snacks op til fri afbenyttelse. Det kan være burgere, hotdogs, pizzastykker, salater, frugt og is.

Der er dog masser af andre aktiviteter - herunder bade i pool eller i havet samt beachvolley, tennis, petanque eller vandpolo - at kaste sig over uden på noget tidspunkt at forlade resortet.

Vi greb dagene ganske ens an med enkelte variationer over det samme tema. Og sådan forløb eksempelvis tirsdagen under vores otte dage lange ophold.

Dagbog tirsdag.

8.00 Datter vågner sent. To udhvilede forældre går sammen med pige til morgenmadsrestauranten, der i øvrigt er åbnet klokken syv. Spiser tre slags æg, bacon, ost, pølse, cerealier og drikker kaffe og juice.

9.30 Tager badetøj på og smører os ind i solcreme. Nu dagens første store overvejelse. Skal man gå på stranden eller ligge ved poolen? Og hvilken pool i givet fald? Der er nok at vælge imellem.

9.40 Det blev stranden. Pige leger med skovl og spand, mens mor læser dameblade, og far glor ud over havet.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her holder charterbranchen ferie

10.10. Ahh, Svømmetur. Datter sidder i lille gummibåd. Intet slår Middelhavet.

10.40 Smutter op til poolområdet for at hente frugt, danskvand og kaffe. Alt sammen ganske gratis.

11.15 Far og datter går på legeplads. En af mange gode. Mor får sig et velfortjent hvil i strandsengen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Verdens bedste hotel ligger på Kreta

12.00 Går til værelset og skifter fra vådt badetøj til passende frokostoutfit.

12.30 Græsk salat og gyros. Uhm. Modstår trangen til en øl og tager i stedet en danskvand.

13.15 Skik følge eller land fly. Siesta. De græske guders gave til småbørnsforældre. Søvn og voksentid ...

14.30 Gaab. Så står den atter på store overvejelser. Strand eller pool. Denne gang vinder poolen. Veltilpas pige og veltilpasse forældre hopper i vandet og flader derefter ud og småsnakker med nogle af de andre danskere, svenskere og nordmænd ved poolsiden. Henter løbende snacks såsom souvlaki, frugt, sodavand og grillede majskolber fra baren. Det hårde liv.

16.30 Action. Far har brug for noget sport. Et af hotellets fun crews arrangerer beachvolley. Det giver sved på panden og nye bekendtskaber. Derefter en svalende tur i havet.

LÆS OGSÅ:

Se også: Sådan vil mænd holde ferie

17.30 Går til værelset. Tager bad, ifører os diverse after sun-cremer og i konens tilfælde makeup og en sommerkjole, før turen atter går til restauranten. Denne aften står den på græsk tema. Lam langtidskogt i rødvin, dolmades, moussaka, salater, fyldte auberginer, peberfrugter fyldt med ris og oksekød, tsatsiki og mange mange andre retter. De bliver skyllet ned med lokal vin og øl, før den står på et stort udvalg af kager og is til pigen.

21.00 Børnediskotek i amfiteatret hvor børnevenligt personale danser med de små, og de voksne enten kan se på eller danse med.

21.45 træt pige puttes, hvorefter mor og far sætter babyalarmen til og tager en drink på terrassen.

22.30 Og så godnat - med All Inclusive. Det bliver ikke sidste gang.

LÆS OGSÅ:

Se også: Vi elsker Kreta

ekstrabladet.dk/ferie var inviteret til Kreta af Star Tour.

Tips til Kreta
  • Billeje er desværre næsten lige så dyrt som i Danmark, og der er således meget langt ned til de attraktive spanske lejepriser. Dog bør man ikke snyde sig selv for at opleve øen på egen hånd. Har man kun en uge til rådighed, er det dog begrænset, hvor meget det lader sig gøre at komme omkring, da afstandene er store, og de krogede bjergveje til tider køresygefremkaldende. Tag den med ro og sæt jer opnåelige mål.
  • Spørg gerne rejseguiderne eller de ansatte på hotellet, hvilke steder de kan anbefale. De vil elske at dele ud af deres vide, og det lønner sig ofte.
  • Man kan rejse til Kreta med rutefly hele året, men sæsonen hos de danske charterbureauer og dermed også de fleste hoteller på øen går fra april til oktober. Man kommer i øvrigt ikke meget længere sydpå, hvis ikke man skal forlade Europa, så var opmærksom på, at der i sommermånederne er virkelig varmt, og at man derfor skal drikke store mængder vand og bruge masser af solcreme.

SE OGSÅ:

TV: Så meget solcreme skal du smøres ind i

  • Den græske mad er velkendt blandt danskere, og siden vi begyndte at valfarte til de græske øer i 1980'erne, har vi i høj grad taget klassikere som moussaka, tsatsiki og græsk salat til os. Men giv også retter som lam kleftikos, grillede fisk samt mezethes (småretter som eksempelvis auberginemos eller dolmades) en chance.
  • Græsk vin lader oftest noget tilbage at ønske sammenlignet med italienerne, spanierne og franskmændene. Men man er i stadig højere grad begyndt at satse på kvalitet end kvantitet, og hos vinhuse som Pavlou Estate finder man aldeles hæderlige vine på blandt andet Syrah og den lokale drue Xinomavro. En (naturligvis subjektiv) top 10 over de bedste kretensiske vine finder du her på Travel.dk.com.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste i Ferie

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
EKSTRA - det du ikke vil gå glip af
Masser af eksklusiv krimi, sport, mysterier, tips og afsløringer
Ubegrænset adgang til denne artikel + mere end 2.000 andre artikler, for under 1 kr. om dagen.

Kun 29 kr. pr. måned | Ingen binding | Betal fra måned til måned

Over 2.000 artikler og gårsdagens e-avis på alle platforme - 24 timer i døgnet

Særlige fordele til dig - VIP-konkurrencer, gratis e-bøger hver uge,  og særlige events