Udland

Dykkernes våde drøm

Mest læste i EKSTRA

Hent flere

Seneste i Ferie

Hent flere

Seneste i EKSTRA

Hent flere
 

Sigtbarheden i vandet er omkring 20 meter, vandtemperaturen er aldrig lavere end 22 grader, og solen skinner stort set året rundt på de smukke undersøiske landskaber. Vi er lidt uden for Marsa Alam i det sydlige Egypten, 250 km syd for Hurghada. Til den ene side er ørkenen, og til den anden side er Rødehavet. Hverken en basar eller en bod med falafel finder man på dette nærmest øde sted, hvor oplevelser og spænding foregår under vand og omkring det 150 km uberørte rev langs kysten. Her er et møde med den oceaniske hvidtippede haj helt almindelig, og i efteråret omkring oktober ses stimer af hammerhajer.

Dykkerlejren
Ved Marsa Alam findes koralrev helt tæt på kysten, og de steder, hvor sandet har lagt sig oven på og dannet en strand, har man Rødehavets bedste betingelser for stranddyk. Sådan et sted er 'Marsa Shagra Village', en dykkerlejr, som lever og ånder for turister, der helst vil dykke så meget som muligt. En del af pakken består af, at du under opholdet på lodgen kan dykke på husrevet, lige så meget du har lyst. Fyldte luftflasker står parat til at tage på, og alt udstyr – både det medbragte hjemmefra og udstyr, som er lejet på stedet – er placeret bare ti meter fra vandkanten og gør det meget let at iføre sig udstyr og vade ud for at dykke langs revet.

Dyk fra stranden
Først tjekker vi udstyr, og så går dykkerholdet tungt læsset med bly og luftflasker hen over stranden og ud i vandet. Finnerne kommer på fødderne, der gives ok–tegn, og vi forsvinder. Lige her under havoverfladen begynder eventyret. Korallernes gule, røde og lilla farver er dominerende, og når vi kommer tæt på, åbenbares mønstre skåret af naturens hånd efter de mest forfinede skabeloner. Mellem koralgrenene eller lige ved siden af svømmer stimer af fanebarser, hvis gule og orangestribede krop lyser op, som om der sidder en lille pære indeni.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Nanna C. Pedersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik