Udland

Lykke på rejsen

Udlandsrejsen gør os lykkelige. Meget lykkeligere end jul, egen fødselsdag og ferie i Danmark tilsammen

  • Vi glemmer hverdagens problemer, når vi rejser udenlands. Og sammen med god mad, masser af tid, sol og varme gør det os lykkelige. (Foto: Colourbox.com)
Vi glemmer hverdagens problemer, når vi rejser udenlands. Og sammen med god mad, masser af tid, sol og varme gør det os lykkelige. (Foto: Colourbox.com)

Lykke er mange ting. Og vi danskere er da trods et vist mål af brok året rundt kåret som verdens lykkeligste folk. Måske fordi vi også er et af verdens mest rejsende folk.

I hvert fald viser en undersøgelse foretaget af Danmarks Statistik for Apollo Rejser, at udlandsrejser giver den største lykkefølelse.

Således har knap hver anden respondent i undersøgelsen angivet, at vedkommende føler sig mest lykkelig, når denne er på ferie i udlandet (47 procent), og udlandsferie bringer dermed mere lykke end respondenternes fødselsdage eksempelvis (8 procent), jul (11 procent) og ferier i Danmark (13 procent).

LÆS OGSÅ:

Se også: Kulinarisk på kanarisk

Kun 39 procent svarer ’hverdagen’, når de bliver spurgt til, hvornår de føler sig mest lykkelige. 23 procent svarer ’den første forårsdag’, mens 13 procent angiver, at de føler sig mest lykkelige, når de er på ferie i Danmark.

- Personligt holder jeg også meget af den første forårsdag i Danmark, men der er nok ingen tvivl om, at udlandsrejser gør noget helt særligt ved os. Man slapper af i en længere periode sammen med rejsefæller, man selv har valgt - typisk familie eller gode venner.

LÆS OGSÅ:

Kreta 072 Udland En All Inclusive-gæsts dagbog

- Herudover oplever man meget, når man befinder sig i et måske ukendt land med et andet - og ofte varmt - klima, en interessant ny historie og kultur, man har lyst til at dykke ned i, og et spændende folkefærd, man kan lære at kende på deres hjemmebane, fortæller kommunikationschef i Apollo, Rikke Koks Andreassen.

Hvornår føler du dig mest lykkelig?

• Når jeg er på ferie i udlandet: 47 %

• I hverdagen: 39 %

• På den første forårsdag: 23 %

• Når jeg er på ferie i Danmark: 13 %

• Til jul: 11 %

• På min fødselsdag: 8 %

• Nytårsaften: 4 %

• Andet/ved ikke: 22 %

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i Ferie
Hent flere
Seneste i Ferie
Seneste i EKSTRA
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen