Udland 7 timer siden
Eventyrlig ferie: Jagt den hellige gral som Indiana Jones
Danmark 14 timer siden
Slik sol på Danmarks bedste bounty-strand
Udland 23. jul. 2016
Lækker mad på ferien: Undgå turistfælder på Mallorca
Danmark 23. jul. 2016
Er du fra Tjøvenhamn? Lær at forstå bornholmsk
Udland 23. jul. 2016
I denne by vrimler det med sjældne fugle
Ferie 22. jul. 2016
Se videoen: Her ryger mand udover kanten på vandrutsjebane
Ferie 22. jul. 2016
Her er de mennesker vi hader mest på stranden
Ferie 22. jul. 2016
Ny rangliste: Her er verdens værste flyselskaber
Ferie 21. jul. 2016
Island er træt af klamme turister: I må ikke skide i det fri
Ferie 21. jul. 2016
Terrorfrygt på ferien? Sådan holder du dig opdateret
Ferie 21. jul. 2016
Populær spansk ferieø i krise: Løber tør for vand
Ferie 20. jul. 2016
Kæmpe bule i bukserne: Mand gemte vild last mellem benene
Ferie 20. jul. 2016
Dukker op af Østersøen: Her angriber vildsvin strandgæster
Ferie 20. jul. 2016
Styr på pas og dankort? Sådan undgår du identitetstyveri på ferien
Krydstogt 20. jul. 2016
Rekordmange krydstogtgæster går i land i København
Ferie 19. jul. 2016
Hidsig 26-årig tissede på passagerer i fly fra København
Ferie 19. jul. 2016
Sprang ud af fly med 7,8 mio: Nu opgiver FBI jagten på flykaprer
Ferie 19. jul. 2016
Flyselskab holder tæt om mystisk flyvning over Rusland
Ferie 18. jul. 2016
Uhyggelig trend: Her er verdens skøreste strandmode
Ferie 18. jul. 2016
Her er Danmarks dyreste sommerhuse
Udland

Thailand trækker i turisterne

Danskernes asiatiske favoritdestination har for alvor bidt sig fast i de rød-hvide ferierejsende, og mange besøger det gæstfrie land mere end en enkelt gang

  • Det skønne klima og de flotte strande tiltrækker tusindvis af danskere til thailandske feriemål hvert eneste år. (Foto: Erik Sahlin)
Det skønne klima og de flotte strande tiltrækker tusindvis af danskere til thailandske feriemål hvert eneste år. (Foto: Erik Sahlin)

Phuket og Krabi har for alvor sat sig på danskernes ferieuger. Omkring 160.000 af Thailands 19 millioner besøgende i 2011 var danskere. En stor del af dem var gengangere, altså personer, som flere gange tidligere havde besøgt Thailand. Det viser en undersøgelse udført af rejseselskabet Star Tour.

– 58 procent af dem, der vælger Krabi denne vinter, har været i Thailand tre eller flere gange før. Vi kan se på vores salgstal, at de, der har været i Thailand tidligere, nu også søger andre steder hen end Phuket, specielt til Krabi og områderne deromkring, fortæller Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

LÆS OGSÅ: Det tænder vi på ved Thailand

Thailand har været i konstant fremgang blandt danskerne de sidste ti år, og der er flere årsager til, at turister vender tilbage år efter år. Ifølge Star Tours undersøgelse er den smilende thailandske befolkning grunden til, at 78 procent af danskerne vælger at returnere, og de fordelagtige priser i landet har betydning for 75 procent. Det kan de genkende hos Bravo Tours.

– Der er simpelthen så mange gode grunde til at rejse til Thailand. Der er selvfølgelig strandene og varmen, men også både folket, klimaet, maden og priserne trækker gæster tilbage til landet. Jeg har aldrig hørt et negativt ord fra nogle af vores rejsende til Thailand, og derfor kommer de igen, fortæller Bent Bernardi Sørensen, informationschef hos Bravo Tours.

Danskerne strømmer til
Den asiatiske feriedestination har været i konstant fremgang blandt danskerne de sidste ti år. I 2011 besøgte omkring 19 milllioner feriehungrende gæster landet. Det er det største antal nogensinde og en stigning på omkring 20 procent i forhold til året før. Og det på trods af, at Thailand i oktober og november 2011 oplevede voldsomme oversvømmelser, der påvirkede turismen negativt og særligt skræmte turisterne væk i december, som ellers normalt er det tidspunkt, hvor mange rejser til landet.

LÆS OGSÅ: Jul i Thailand for 20. gang

Kortere ferier
Den høje stigning blandt besøgende betyder selvfølgelig også, at der kommer nye gæster til, som ikke har tidligere erfaring med Thailand. Fra 2003-2007 steg antallet af danskere, der besøgte Thailand med ti-tyve procent om året. Den markante stigning er dog aftaget en smule de sidste fire sæsoner, hvor den danske besøgsprocent kun er steget med syv procent, og den gennemsnitlige ferielængde er faldet fra 16 til 13 dage. Men intet tyder på, at Thailand er blevet umoderne.

– Jeg tror aldrig, at rejserne til Thailand forsvinder. Det er den mest populære vinterdestination, og alt, som vi kan få fingrene i, kan vi også sælge. Rejserne er udsolgt op til et halvt år før afrejse, fortæller Bent Bernardi Sørensen.

Thailand i tal

Turister, der rejser til Thailand, bliver i gennemsnit i landet i ni dage.

Selv om danskernes tropeferie de seneste år er faldet fra 16 dage til 13, er vi stadig blandt dem, der bliver i landet længst.

Hver feriedag bruger en dansker ca. 4000 baht, svarende til ca. 750 danske kroner.

Vi bruger især penge på eksotisk thai-mad, kulturelle oplevelser og kølige drinks.

Europæere bruger i gennemsnit færrest penge i Thailand, men danskerne bidrager totalt set mere end de fleste andre turister, fordi vi er på feriemålet længere.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Mest læste i Ferie

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen