Ferie 53 min. siden
Kæmper med dårligt image: Trump skifter navn
Ferie 8 timer siden
Ørkenstat bygger kanal: Der mangler bare én ting
Ferie 19 timer siden
Derfor vil flyselskaber måske skære ned på din ilt
Ferie 21 timer siden
Verdens koldeste by: Her fryser dit spyt til is
Ferie 23 timer siden
Kampen om armlænet: Her gør Andy det alle har lyst til
Ferie 24. okt. 2016
Vidundere i fare: Nu vil nordmænd droppe turister
Ferie 23. okt. 2016
Drømmejobbet: Tjen kassen på at rejse, se sport og spise pizza
Udland 23. okt. 2016
Blodig historie: Bag murene i Europas værste kz-lejre
Danmark 23. okt. 2016
Forfatter: Her er Danmarks bedste ture til fods og på cykel
Udland 22. okt. 2016
Her lever folk længere end noget andet sted i verden
Ferie 21. okt. 2016
Gør du disse ting? Det hader stewardesser ved passagererne
Ferie 21. okt. 2016
Kendt rejseudbyder aflyser kvindes ferie med et 'Fuck dig'
Ferie 20. okt. 2016
Mystisk forbandelse skræmmer turister i ferieparadis
Ferie 20. okt. 2016
Stort kaos: Strejke truer danskernes juleferie
Ferie 20. okt. 2016
Dagens store helt: Dansk familiefar redder mand fra druknedøden
Ferie 19. okt. 2016
Er du enig? Mænd rejser - kvinder kommer ingen vegne
Ferie 19. okt. 2016
Her må du aldrig tage et billede - straffen er fængsel
Ferie 19. okt. 2016
Flyselskaber laver totalforbud mod populær mobil
Ferie 18. okt. 2016
Tør du? Nu kan du overnatte på dette legendariske slot
Ferie 18. okt. 2016
Få svaret her: Derfor har fly stadig askebægre ombord
Udland

Thailand trækker i turisterne

Danskernes asiatiske favoritdestination har for alvor bidt sig fast i de rød-hvide ferierejsende, og mange besøger det gæstfrie land mere end en enkelt gang

  • Det skønne klima og de flotte strande tiltrækker tusindvis af danskere til thailandske feriemål hvert eneste år. (Foto: Erik Sahlin)
Det skønne klima og de flotte strande tiltrækker tusindvis af danskere til thailandske feriemål hvert eneste år. (Foto: Erik Sahlin)

Phuket og Krabi har for alvor sat sig på danskernes ferieuger. Omkring 160.000 af Thailands 19 millioner besøgende i 2011 var danskere. En stor del af dem var gengangere, altså personer, som flere gange tidligere havde besøgt Thailand. Det viser en undersøgelse udført af rejseselskabet Star Tour.

– 58 procent af dem, der vælger Krabi denne vinter, har været i Thailand tre eller flere gange før. Vi kan se på vores salgstal, at de, der har været i Thailand tidligere, nu også søger andre steder hen end Phuket, specielt til Krabi og områderne deromkring, fortæller Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

LÆS OGSÅ: Det tænder vi på ved Thailand

Thailand har været i konstant fremgang blandt danskerne de sidste ti år, og der er flere årsager til, at turister vender tilbage år efter år. Ifølge Star Tours undersøgelse er den smilende thailandske befolkning grunden til, at 78 procent af danskerne vælger at returnere, og de fordelagtige priser i landet har betydning for 75 procent. Det kan de genkende hos Bravo Tours.

– Der er simpelthen så mange gode grunde til at rejse til Thailand. Der er selvfølgelig strandene og varmen, men også både folket, klimaet, maden og priserne trækker gæster tilbage til landet. Jeg har aldrig hørt et negativt ord fra nogle af vores rejsende til Thailand, og derfor kommer de igen, fortæller Bent Bernardi Sørensen, informationschef hos Bravo Tours.

Danskerne strømmer til
Den asiatiske feriedestination har været i konstant fremgang blandt danskerne de sidste ti år. I 2011 besøgte omkring 19 milllioner feriehungrende gæster landet. Det er det største antal nogensinde og en stigning på omkring 20 procent i forhold til året før. Og det på trods af, at Thailand i oktober og november 2011 oplevede voldsomme oversvømmelser, der påvirkede turismen negativt og særligt skræmte turisterne væk i december, som ellers normalt er det tidspunkt, hvor mange rejser til landet.

LÆS OGSÅ: Jul i Thailand for 20. gang

Kortere ferier
Den høje stigning blandt besøgende betyder selvfølgelig også, at der kommer nye gæster til, som ikke har tidligere erfaring med Thailand. Fra 2003-2007 steg antallet af danskere, der besøgte Thailand med ti-tyve procent om året. Den markante stigning er dog aftaget en smule de sidste fire sæsoner, hvor den danske besøgsprocent kun er steget med syv procent, og den gennemsnitlige ferielængde er faldet fra 16 til 13 dage. Men intet tyder på, at Thailand er blevet umoderne.

– Jeg tror aldrig, at rejserne til Thailand forsvinder. Det er den mest populære vinterdestination, og alt, som vi kan få fingrene i, kan vi også sælge. Rejserne er udsolgt op til et halvt år før afrejse, fortæller Bent Bernardi Sørensen.

Thailand i tal

Turister, der rejser til Thailand, bliver i gennemsnit i landet i ni dage.

Selv om danskernes tropeferie de seneste år er faldet fra 16 dage til 13, er vi stadig blandt dem, der bliver i landet længst.

Hver feriedag bruger en dansker ca. 4000 baht, svarende til ca. 750 danske kroner.

Vi bruger især penge på eksotisk thai-mad, kulturelle oplevelser og kølige drinks.

Europæere bruger i gennemsnit færrest penge i Thailand, men danskerne bidrager totalt set mere end de fleste andre turister, fordi vi er på feriemålet længere.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen