Vil du også til Sydafrika?

Du er i så fald langt fra den eneste. Turister flokkes til Afrikas sydspids, der trods den globale nedtur har stor stigning i antal besøgende

Blandt de mest populære attraktioner i Sydafrika er naturligvis de guidede safariture i blandt andet Kruger National Park. (Foto: Colourbox.com)
Blandt de mest populære attraktioner i Sydafrika er naturligvis de guidede safariture i blandt andet Kruger National Park. (Foto: Colourbox.com)

Det internationale fodboldforbund FIFA har fået en del kritik for, at man efter at have tildelt et land et værtsskab i verdensmesterskabet i fodbold, blot glemmer alt om det, når slutrunden er afsluttet, og efterlader det med store regninger, tomme betonkolosser og ubrugelig infrasrtuktur.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens ti bedste vinhoteller

Men faktisk er det slet ikke gået så galt for Sydafrika, der i en øredøvende vuvuzelalarm lagde græstæpper til, da Spanien hentede landets første VM-titel.

SE OGSÅ:

Rejsetips - 29. dec. 2011 - kl. 14:26 TV: Når næsehorn flyver

For selv om mange stadioner stadig står tomme, så satte VM virkelig Sydafrike på verdenskortet, og turismen er eksploderet. I det første halvår af 2012 besøgte således 4,4 millioner turister Afrikas sydligste land. Det er en stigning på 10,5 procent i forhold til samme periode i 2011. Og blandt oversøiske rejsende, der typisk lægger mange penge, var tallet helt oppe på 17,1 procent.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er de syv ultimative krydstogter

De fleste andre lande har fået en nedgang i oversøiske gæster, efter den globale krise ramte hårdt over det meste af verden.

LÆS OGSÅ:

Se også: Krybskytte dræbt af bøffel

Særligt Kinesere, Indere og Brasilianere er blandt de nye besøgende.

Det viser desuden vigtigheden af direkte flyvninger, da South African Airways i denne periode åbnede direkte ruter mellem Johannesburg og Beijing i juni.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens syv naturlige underværker

Blandt de mest populære attraktioner i Sydafrika er safariparkerne, hvor man kan se 'The Big Five' - løver, næsehorn, leoparder, elefanter og vandbøfler. Og så naturligvis Cape Town og vinområderne i byens udkant samt hvalsafarier.

SE OGSÅ:

Udland - 1. mar. 2012 - kl. 08:03 Inez viser bæstet frem

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen