Udland

Vil du også til Sydafrika?

Du er i så fald langt fra den eneste. Turister flokkes til Afrikas sydspids, der trods den globale nedtur har stor stigning i antal besøgende

  • Blandt de mest populære attraktioner i Sydafrika er naturligvis de guidede safariture i blandt andet Kruger National Park. (Foto: Colourbox.com)
Blandt de mest populære attraktioner i Sydafrika er naturligvis de guidede safariture i blandt andet Kruger National Park. (Foto: Colourbox.com)

Seneste i EKSTRA

Hent flere
 

Det internationale fodboldforbund FIFA har fået en del kritik for, at man efter at have tildelt et land et værtsskab i verdensmesterskabet i fodbold, blot glemmer alt om det, når slutrunden er afsluttet, og efterlader det med store regninger, tomme betonkolosser og ubrugelig infrasrtuktur.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens ti bedste vinhoteller

Men faktisk er det slet ikke gået så galt for Sydafrika, der i en øredøvende vuvuzelalarm lagde græstæpper til, da Spanien hentede landets første VM-titel.

SE OGSÅ:

næsehorn Før du rejser 29. dec. 2011 Se også: TV: Når næsehorn flyver

For selv om mange stadioner stadig står tomme, så satte VM virkelig Sydafrike på verdenskortet, og turismen er eksploderet. I det første halvår af 2012 besøgte således 4,4 millioner turister Afrikas sydligste land. Det er en stigning på 10,5 procent i forhold til samme periode i 2011. Og blandt oversøiske rejsende, der typisk lægger mange penge, var tallet helt oppe på 17,1 procent.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er de syv ultimative krydstogter

De fleste andre lande har fået en nedgang i oversøiske gæster, efter den globale krise ramte hårdt over det meste af verden.

LÆS OGSÅ:

Se også: Krybskytte dræbt af bøffel

Særligt Kinesere, Indere og Brasilianere er blandt de nye besøgende.

Det viser desuden vigtigheden af direkte flyvninger, da South African Airways i denne periode åbnede direkte ruter mellem Johannesburg og Beijing i juni.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens syv naturlige underværker

Blandt de mest populære attraktioner i Sydafrika er safariparkerne, hvor man kan se 'The Big Five' - løver, næsehorn, leoparder, elefanter og vandbøfler. Og så naturligvis Cape Town og vinområderne i byens udkant samt hvalsafarier.

SE OGSÅ:

Inez Gavilanes Pic3 Udland 1. mar. 2012 Se også: Inez viser bæstet frem

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik