Udland

Værelser med udsigt

Luksuskæden Jumeirah har netop åbnet et ekstravagant udsigtspunkt på toppen af klippen over Puerto de Sóller på Mallorca. Kig indenfor

1/4
Næste »

Mange danske turister kender Puerto de Sóller for den hyggelige marina, de gode, børnevenlige strande og turen i det gamle trætog gennem appelsinplantagerne.

Men nu har havnebyen på Mallorcas vestlige side fået et nyt vartegn: Jumeirahs første luksus-resort i Europa.

20.000 kvadratmeter hugget ind i de naturfredede Tramantuna-klipper højt over havn og Middelhavet.

Byggeriet har været undervejs siden 2007, hvor Jumeirah overtog grund og fundament fra andre entreprenører, der aldrig var blevet færdige med byggeriet.

Det står nu færdigt og er klar til at tage imod feriegæster - hvis de vel at mærke har de store euro-sedler med: Nogle værelser koster over 15.000 kroner per nat.

SUITERNE

Resortet har 120 værelser. Halvdelen er suiter. Alle har fuld hav-eller bjergudsigt og er dekoreret med værker fra lokale kunstnere. Fordi hotellet er bygget ind i bjergsiden, er de rå klipper flere steder flettet ind i arkitekturen. Af samme årsag er hotellet i tre etager - og alle værelser kan nås uden at gå på trapper. 18 af de 60 suiter ligger i en separat bygning sammen med en hel hotelvilla, man også kan leje, hvis man ønsker endnu mere privatliv eller plads.

Værelsespriserne starter i debutsæsonen på 500 euro pr. nat i sommerperioden.

Suiterne i den separate bygning koster fra 700 euro/nat.

De to topsuiter - Fyrtårnssuiten og Observatorie-suiten - er i en prisklasse for sig.

Fyrtårnssuiten ( se billede) måler 110 kvm med tilhørende privat terrasse på 223 kvm og udendørs jacuzzi. Observatoriesuiten er 157 kvm og har privat indgang. De koster henholdsvis 2000 og 3000 euro pr. nat og giver ligesom executive-suiterne adgang til resortets VIP-område.

Hotellet kalder sig børnevenligt og tilbyder gratis opredning til to børn under 12 år. Babysitter kan hyres. I højsæsonen tæller resortets arbejdsstyrke 200 ansatte.

SPAEN

Hotellets spa har ti behandlingsrum og er en labyrint af lækkerier. Behandleren Yolanda Marín ( billedet tv.) er symbol på de nærmest uendelige muligheder.

Foruden alle de klassiske skønhedsbehandlinger er frøken Marín nemlig udlært i makeup, earcandling ( ørevoksudsugning med bivokslys), akupunktur i øret, osteopati, zoneterapi, Bachs blomsterterapi, ( frugt) syrebehandlinger og diverse massager.

Spaens menukort rummer 16 forskellige massager, seks alternative behandlinger, 11 kropsbehandlinger, syv ansigtsbehandlinger, manicure, pedicure, lakering, voksning, makeup, frisør - som blandt andet tilbyder en tretimers keratinkur til 320 euro - otte forskellige fitnessprogrammer med personlig træner, tai chi, yoga, meditation og ikke mindst en række aromaterapeutiske ritualer og massagepakker.

Den største pakke, ' Middelhavs-luksusritual for par', varer fem timer og inkluderer en menu fra spaens eget madudvalg eller i en af hotellets restauranter.

Pakkeprisen er 900 euro pr. par.

Vil man nøjes med en mindre udskrivning, er en løsning to timer i spaens bade og saunaer.

BARERNE

Med fire barer og to restauranter er der nok at vælge mellem til gane og mavesæk.

Sidder man ved infinity-poolen, kan man supplere mundvandet med klassiske poolmåltider som sandwicher, burgere og salater. Samme madkoncept gør sig gældende i Lobby Baren, hvor der også serveres morgenmad á la carte og afternoon tea.

Restauranterne er den afslappede Es Fanals, hvor morgenbuffeten serveres, og gourmet-restauranten Cap Roig, hvor den franske chefkok Gregory Goulots kreationer kommer til udtryk: klassisk med et twist. For eksempel foie gras med tun-pastrami og blommechutney eller kartoffelmos med kapers og lime til lamme-tournedosen. Priserne lyder på 17-27 euro for supper og forretter, 27-37 euro for hovedretterne og 16 euro for desserten.

Efter maden anbefaler hotellet et smut op i Sunset Lounge Bar, hvorfra man har næsten 360 graders udsyn til Middelhavet, Tramuntana-bjergene og Sóller havn. Udsigten kan man skylle ned via et imponerende drinkskort. Hvad med en Olympos med ouzo, græsk yoghurt, agurk, hvidløg, salt, peber og olivenolie? Eller den af de ti signatur gin og tonic, som kommer med rejediamanter, søpindsvine-essens, safran og citron?

JUMEIRAH

Tæller med udgangspunkt i Dubai en lang række luksushoteller og resorts anført af ekstravagante Burj Al Arab - verdens højeste hotel ( 321 meter) kun med suiter - og et resort på den kunstigt skabte, palmeformede ø i Den Arabiske Golf.

Har også resorts og hoteller i Abu Dhabi, på Maldiverne, i Shanghai, Frankfurt, Rom, London, Istanbul, på Manhattan og nu på Mallorca.

Alle er de samlet under sloganet ' Stay Different'.

PUERTO DE SÓLLER

Ligger 36 km fra lufthavnen.

I bil: Kør mod Palma, tag afkørsel 3 mod Andraitx/Manacor, derefter afkørsel 5a mod Sóller. På Sóllervejen er det ligeud helt til Puerto de Sóller. Husk penge til tunnelen gennem bjerget.

Off. transport: Bus 1 fra lufthavn til Plaza de Espana i Palmas centrum ( ca. 15 minutter - 2,5 euro). Derfra enten rutebil 211 til Puerto de Sóller ( 36 minutter - 2,95 euro) eller appelsin-toget: Det gamle trætog, der i sig selv er en rejse værd.

Tjek køreplaner på consorcidetransports.org og trendesoller.com.

REJSEN TIL MALLORCA

Fra København: SAS, Norwegian, Air Berlin, Vueling ( via Barcelona).

Fra Aalborg: Norwegian, Vueling ( via Barcelona).

Fra Billund: Ryanair.

Tip: Kan du ikke finde en passende billet direkte til Palma de Mallorca, så overvej en til Barcelona.

Fra Barcelona er der masser af indenrigsfly direkte til Palma for en overkommelig pris. Bor du i Jylland, kan du også overveje direkte fly fra Hamborg.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i Ferie
Hent flere
Seneste i Ferie
Seneste i EKSTRA
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen