Berlin i børnehøjde

Ny serie af rejseguider for børnefamilier begynder i Tyskland

De mange kulturelle seværdigheder i Berlin er beskrevet, så børnene også får noget ud af det. (Foto: Colourbox)
De mange kulturelle seværdigheder i Berlin er beskrevet, så børnene også får noget ud af det. (Foto: Colourbox)

Ella Bella er en skøn, femårig pige med en klog storebror og et par næsten normale forældre, som har valgt at holde ferie i Berlin. Og det har forfatteren Sara Helena Kangas fået en let tilgængelig og meget varieret rejseguide ud af.

Ud over de sædvanlige turistmål i den tyske hovedstad er der fokus på et Berlin i børnehøjde.

Med 'Ella Bellas eventyr i Berlin' i hånden kan man finde skjulte byggelegepladser og andre børneperler – ligesom man kan komme på børnemuseum, i labyrint og meget andet.

De mange kulturelle seværdigheder er beskrevet på en måde, så også børnene kan være med, og gider man ikke slæbe rundt på en papirbog, fås den også som e-bog.

Indholdet i den nye rejseguide giver både mulighed for forberedelse og for at hente informationer undervejs. Faktisk er der ting, som egner sig fint til godnatlæsning.

Ikke alle restauranter er gode til børn, men også her kan man få hjælp af Ella Bella og hendes familie, for de kommer omkring og prøver tingene af. Det samme gælder de skønne bud på, hvad far og unger kan lave, når mor absolut vil på kunstmuseum midt i sommervarmen.

Stort friluftsbad
Familien finder nemlig ind i Monbijoupark, som ligger ned til floden Spree. Og her er der et stort friluftsbad, der er specielt beregnet til børn – en aktivitet, som næsten altid falder i god jord hos overophedede feriebørn.

Men Berlin rummer også rigtige museer, som også kan henrykke ganske unge mennesker. F.eks. Museum für Naturkunde.

Her kan man bl.a. se verdens største skelet af en dinosaur. Det er 12 meter højt og 23 meter langt og kan nok få selv den mest blaserte storebror til at tabe både næse og mund.

Faktisk er bogen rigtig god til at påpege både ligheder og forskelle i forhold til det, børnene kender. Det hjælper fantastisk på forståelsen. F.eks. i forhold til begrebet sporvogne. De er for længst uddøde i Danmark, og Ella Bellas forældre er nærmest for unge til nogensinde at have set dem i f.eks. København, men i blandt andet Berlin drøner disse skinnebusser rundt, og det synes de fleste børn er ret sjovt.

Alt i alt en meget nyttig rejseguide fra Forlaget Bolden til 249 kr.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen