Danmark 18 timer siden
Gigantisk museum på vej til København
Ferie 19 timer siden
Londons nye skyskraber til grin: Kan du se hvad den ligner?
Ferie 21 timer siden
24-årig rejser verden rundt: Sælger imens for 500.000 kr. om måneden
Ferie 25. okt. 2016
Kæmper med dårligt image: Trump skifter navn
Ferie 25. okt. 2016
Ørkenstat bygger kanal: Der mangler bare én ting
Ferie 24. okt. 2016
Derfor vil flyselskaber måske skære ned på din ilt
Ferie 24. okt. 2016
Verdens koldeste by: Her fryser dit spyt til is
Ferie 24. okt. 2016
Kampen om armlænet: Her gør Andy det alle har lyst til
Ferie 24. okt. 2016
Vidundere i fare: Nu vil nordmænd droppe turister
Ferie 23. okt. 2016
Drømmejobbet: Tjen kassen på at rejse, se sport og spise pizza
Udland 23. okt. 2016
Blodig historie: Bag murene i Europas værste kz-lejre
Danmark 23. okt. 2016
Forfatter: Her er Danmarks bedste ture til fods og på cykel
Udland 22. okt. 2016
Her lever folk længere end noget andet sted i verden
Ferie 21. okt. 2016
Gør du disse ting? Det hader stewardesser ved passagererne
Ferie 21. okt. 2016
Kendt rejseudbyder aflyser kvindes ferie med et 'Fuck dig'
Ferie 20. okt. 2016
Mystisk forbandelse skræmmer turister i ferieparadis
Ferie 20. okt. 2016
Stort kaos: Strejke truer danskernes juleferie
Ferie 20. okt. 2016
Dagens store helt: Dansk familiefar redder mand fra druknedøden
Ferie 19. okt. 2016
Er du enig? Mænd rejser - kvinder kommer ingen vegne
Ferie 19. okt. 2016
Her må du aldrig tage et billede - straffen er fængsel
Udland

Her får man helt lyst til at gå i kloster

Græske Korfu er fantastisk og minder om Sydfrankrig og Italien, hvor der er smukkest

  • Hvis det var beliggenheden alene, der skulle afgøre det, kunne man da godt overveje at gå i kloster. Dette tidligere kloster ligger ud for sydenden af Kanoni-halvøen på en lille ø, der hedder Vlacherna, umiddelbart ud for Kerkyra (Korfu By).
Hvis det var beliggenheden alene, der skulle afgøre det, kunne man da godt overveje at gå i kloster. Dette tidligere kloster ligger ud for sydenden af Kanoni-halvøen på en lille ø, der hedder Vlacherna, umiddelbart ud for Kerkyra (Korfu By).
1/2
Næste »

Danskerne elsker storbyferie, og så går turen vel til Rom, Berlin eller Prag og næppe til Kerkyra. Nuvel – Kerkyra er måske heller ikke ligefrem en storby, men en by er det da, og hvilken by?

Det skal jeg sige dig. Kerkyra er den grønne græske ø Korfus største by – i daglig tale blandt udlændinge da også benævnt Korfu By eller Corfu Town, som der står på de store, tydelige, blå skilte, så ingen er i tvivl om, hvilke veje der fører ind til denne vidunderlige bebyggelse, bestående af en labyrint af snævre, hyggelige gader med gamle, venetiansk udseende etageejendomme smykket med smedejernsbalkoner og maleriske vinduesskodder – nogle lukkede, andre åbne.

Og så er her ingen biler, mens cykler er tilladt, og det går. Og mennesker er der nok af. Mange slags mennesker. Præster i sorte kjortler og nogle med umanerligt lange skæg, turister i alle aldre hånd i hånd, smart klædte kvinder med glade børn, gamle mænd med tunge ben og deres uundværlige stok og unge mennesker med sjove frisurer – alle glade, i det hele taget en glad by med en usædvanligt god stemning.

Tzatziki, calamari og øl
Vi finder en fortovsrestaurant, hvor en græsk familie spiser og holder kalas, hvilket er et signifikant signal om, at restauranten er god. Ud fra et ubestemmeligt vindue i det høje strømmer musikalske prøver fra et promenadeorkester, der øver, og ingen føler sig generet – tværtimod.

LÆS OGSÅ: Livets gang på Lefkas

Ingen ser sure ud, som når man går på gaden i København. For jeg kan jo se dem, alle de forbipasserende, som vi sidder der og venter på vores tzatziki, den lige så obligatoriske græske salat og for mit vedkommende den som regel altid velkrydrede og velsmagende grillede calamari og dertil en halv liter Mythos, som er mit foretrukne ølmærke i Grækenland. Mums hvor det smager.

Og den venlige stemning og glade atmosfære er smittende, og væk er al træthed og erindringen om, at man tidligere på dagen – for ikke at sige midt om natten – har været oppe efter kun få timers søvn for at komme rettidigt til lufthavnen i Kastrup.

Åh – hvor jeg dog elsker Grækenland og har så ondt af dem, fordi de lige nu befinder sig i deres livs største krise, siden de smed kong Konstantin på porten.

Men du ser det ikke på dem. De smiler, og hvem ville ikke smile, hvis man boede i så dejligt et land som Grækenland og i særdeleshed på øen Korfu, hvis grønne og bakkede landskaber minder om alt andet end en græsk ferieø, men med sine strunke cypresser, der overalt knejser mod den blå himmel som naturens egne erotiske obelisker, mere giver mindelser om Sydfrankrig eller Italien, hvor der er smukkest.

Så øen må opleves. Ikke noget med at ligge og flade ud hele dagen ved svimmingpoolen.

LÆS OGSÅ: Her får du sol på ballerne

Det kan vente, til vi er trætte efter dagens udflugter. Derfor er vores første gerning da også at leje en bil og køre ud og opleve Korfu. I guidebøgerne omtales trafikken på øen som kaotisk, og det fremhæves, at der sker mange ulykker, fordi grækerne kører – skal vi sige det pænt – autistisk.

Men helt ærligt, jeg synes, de kører friskt, som vi selv gør herhjemme i Danmark, så i det store hele er der ingen problemer. Jeg har ikke noget imod lidt frisk kørsel. Hovedvejene er fine, og bivejene næsten lige så fine – dog enkelte steder uden de behagelige autoværn, man finder overalt på De Kanariske Øer. Men det går, når man kører forsigtigt og passer på de mange hunde og katte, der kun modvilligt flytter sig for bilerne.

Designhotel for voksne
Fru Monrad og jeg valgte at rejse med StarTour, som præsenterer et flot og varieret program på øen for enhver smag og pengepung. Langt de fleste af hotellerne ligger tæt ved eller direkte ud til rigtig gode badestrande og er særdeles velegnede til familieferie med børn.

Men vi valgte nu at bo på det såkaldte designhotel for voksne Corfu Mare i den nordlige udkant af Korfu By med halvpension, hvilket betød, at vi – foruden en fremragende morgenmadsbuffet – frit kunne vælge mellem frokost og aftenmad a la carte fra det særdeles udmærkede køkken, der hævede sig langt over, hvad man ellers kan forvente af et all inclusive-koncept, som jeg ellers ikke er nogen fan af.

Hertil kom, at vi blev mødt af et helt igennem venligt og imødekommende personale, der gjorde vores ophold på Corfu Mare til en udsøgt fornøjelse.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen