Udland 3 timer siden
Eventyrlig ferie: Jagt den hellige gral som Indiana Jones
Danmark 10 timer siden
Slik sol på Danmarks bedste bounty-strand
Udland 23. jul. 2016
Lækker mad på ferien: Undgå turistfælder på Mallorca
Danmark 23. jul. 2016
Er du fra Tjøvenhamn? Lær at forstå bornholmsk
Udland 23. jul. 2016
I denne by vrimler det med sjældne fugle
Ferie 22. jul. 2016
Se videoen: Her ryger mand udover kanten på vandrutsjebane
Ferie 22. jul. 2016
Her er de mennesker vi hader mest på stranden
Ferie 22. jul. 2016
Ny rangliste: Her er verdens værste flyselskaber
Ferie 21. jul. 2016
Island er træt af klamme turister: I må ikke skide i det fri
Ferie 21. jul. 2016
Terrorfrygt på ferien? Sådan holder du dig opdateret
Ferie 21. jul. 2016
Populær spansk ferieø i krise: Løber tør for vand
Ferie 20. jul. 2016
Kæmpe bule i bukserne: Mand gemte vild last mellem benene
Ferie 20. jul. 2016
Dukker op af Østersøen: Her angriber vildsvin strandgæster
Ferie 20. jul. 2016
Styr på pas og dankort? Sådan undgår du identitetstyveri på ferien
Krydstogt 20. jul. 2016
Rekordmange krydstogtgæster går i land i København
Ferie 19. jul. 2016
Hidsig 26-årig tissede på passagerer i fly fra København
Ferie 19. jul. 2016
Sprang ud af fly med 7,8 mio: Nu opgiver FBI jagten på flykaprer
Ferie 19. jul. 2016
Flyselskab holder tæt om mystisk flyvning over Rusland
Ferie 18. jul. 2016
Uhyggelig trend: Her er verdens skøreste strandmode
Ferie 18. jul. 2016
Her er Danmarks dyreste sommerhuse
Udland

Her er de særeste chips fra hele verden

Kunne chips med spaghetti bolognese-smag friste? Eller hvad med hummer-smag?

  • Lidt for enhver smag.
Lidt for enhver smag.
1/3
Næste »

Chips er ikke længere bare chips. Angiveligt opstod den klassiske kartoffelchip i Saratoga Springs i New York, da en restaurantgæst ikke kunne få sine pommes frites tynde nok, hvorefter kokken George Crum sagde noget i stil med: 'Så skal han fandeme få dem tynde', hvorefter han lavede dem så tynde og sprøde, at de ikke kunne spises med kniv og gaffel.

Gæsten var trods Crums forsøg på at irritere ham lykkelig for udførelsen, og de papirtynde chips blev et hit på restauranten. Vi skriver 1853.

Der skulle dog gå cirka 100 år, før den såkaldte franske kartoffel kom til Danmark. I dag er branchen et ganske andet sted. For som Politiken har skrevet, så erobrer de såkaldte naturchips stadig større markedsandele herhjemme på bekostning af den klassiske 'franske kartoffel'.

Men vi har vist kun set toppen af chipsbjerget. For rejser man ud i verden, kan man bevæge sig ganske langt væk fra udgangspunktet. Og der er store forskelle på, om du køber chips i Europa, Asien eller Australien.

Her følger et udvalg af de mere specielle kartoffelchips.

Europa - fastlandet
Stegt kylling og timian (Belgien)
Bacon (Italien)
Skinkedoritos (Spanien)
Spaghetti Bolognese (Frankrig)
Østers (Frankrig)

England
Rejecocktail
Haggis (fyldt fåremave) og sort peber
Flammegrillet Aberdeen Angus-oksekød
Hummer
Worchestersauce
Stegt okse
Bøf med løg
Chicken Tikka Masala

Asien og Oceanien
Laksesushi (Hong Kong)
Stegt pølse Monkong-stil (Hong Kong)
Soya og rejepasta (Hong Kong)
Chili og krabbe (Singapore)
Thousand Island (Japan)
Caesar Salad (Japan)
Borscht (rødbedesuppe) (Kina)
Tang (Thailand)
Kyllingevinger (Thailand)
Lakseteriyaki (Indonesien)
Pommes frites med ketchup (Indonesien)
Vegemite (Australien)
Sunday roast (Australien)
Meat Pie med tomatsauce (Australien)

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Mest læste i Ferie

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen