Ski 2 timer siden
Det franske smørhul: Skiferie med gode priser
Ferie 2 timer siden
Matematikere har lavet den vildeste pubcrawl – kan du klare den?
Ferie 4 timer siden
Mand ragede på kvinde i flyet: Det skulle han ikke have gjort
Ferie 8 timer siden
Nyt hostel åbner i Danmarks mest berygtede ghetto
Ferie 26. okt. 2016
Se prostituerede thai-kvinders sære hyldest til afdød konge
Ferie 26. okt. 2016
Syret kemi: Tis ødelægger verdens højeste kirke
Danmark 25. okt. 2016
Gigantisk museum på vej til København
Ferie 25. okt. 2016
Londons nye skyskraber til grin: Kan du se hvad den ligner?
Ferie 25. okt. 2016
24-årig rejser verden rundt: Sælger imens for 500.000 kr. om måneden
Ferie 25. okt. 2016
Kæmper med dårligt image: Trump skifter navn
Ferie 25. okt. 2016
Ørkenstat bygger kanal: Der mangler bare én ting
Ferie 24. okt. 2016
Derfor vil flyselskaber måske skære ned på din ilt
Ferie 24. okt. 2016
Verdens koldeste by: Her fryser dit spyt til is
Ferie 24. okt. 2016
Kampen om armlænet: Her gør Andy det alle har lyst til
Ferie 24. okt. 2016
Vidundere i fare: Nu vil nordmænd droppe turister
Ferie 23. okt. 2016
Drømmejobbet: Tjen kassen på at rejse, se sport og spise pizza
Udland 23. okt. 2016
Blodig historie: Bag murene i Europas værste kz-lejre
Danmark 23. okt. 2016
Forfatter: Her er Danmarks bedste ture til fods og på cykel
Udland 22. okt. 2016
Her lever folk længere end noget andet sted i verden
Ferie 21. okt. 2016
Gør du disse ting? Det hader stewardesser ved passagererne
Udland

Sex, rock og Reeperbahn

Der er stadig steder, hvor der er adgang forbudt for kvinder i Hamborgs livlige red light-distrikt

  • Området omkring Reeperbahn har i årtier været lige så berømt for sine spillesteder, som det har været berygtet for sine sexshows og prostituerede.
Området omkring Reeperbahn har i årtier været lige så berømt for sine spillesteder, som det har været berygtet for sine sexshows og prostituerede.
1/2
Næste »

Som en sidegade til Reeperbahn ligger Grosse Freiheit. Et gadenavn, der nok kan få julelysene frem i enhver inkarneret Beatles-fan – det var nemlig bl.a. her i nr. 39, at Liverpooldrengene trådte deres musikalske barnesko. Det vender vi tilbage til ...

I dag ligger her et etablissement med røde lamper ved navn Thai Paradies, der tilsyneladende tager det med 'Twist and shout' og 'shake it up, baby' meget mere bogstaveligt, end The Beatles gjorde. Og netop den detalje er på mange måder kendetegnende for området omkring Reeperbahn i Hamborg, som i årtier har været lige så berømt for sine spillesteder, som det har været berygtet for sine sexshows og prostituerede.

Helt så meget sex og rock'n'roll, som der var tilbage i begyndelsen af 1960'erne, er her ikke i dag, hvor sexshopper ligger side om side med döner-bikse, og peepshows er skiftet ud med Pizza Hut og pæne butikker.

Adgang forbudt for kvinder
En enkelt gade i kvarteret har dog ikke forandret sig meget, siden den blev etableret i 1778, nemlig Herbertstrasse, en sidegade til Davidstrasse bag ved politistationen Davidswache på Reeperbahn.

LÆS OGSÅ: Musikalsk storbyferie

– Forsvind, råber de to prostituerede piger i dynejakker, som holder vagt, da Ekstra Bladet Feries udsendte, kvindelige medarbejder står stille og åbenbart kigger lidt for længe.

I Herbertstrasse er der nemlig adgang forbudt for kvinder, som ikke arbejder der, og gaden er behændigt spærret af for nysgerrige blikke med et stort plankeværk, der har en lille dør.

– Du risikerer simpelthen, at de smider rådne grøntsager og brugte kondomer efter dig, hvis du vover dig derind som kvinde, advarer Stefanie Hempel, som er guide i Reeperbahn.

Guidet hore-tur
Da vi tilfældigvis kører forbi Herbertstrasse næste morgen, står porten til det forbudte paradis åben og afslører en øde, regnvåd gade med små, faldefærdige huse. Pigerne er gået hjem, og skraldemændene er rykket ind for at rydde op.

Vil man ikke vove sig rundt i St. Pauli-kvarteret på egen hånd, kan man vælge at tage en guidet rundtur.

LÆS OGSÅ: Hamburg er en overset metropol

Har du f.eks. lyst til at få kastet en anden slags lys end kun det røde over prostitutionen på Reeperbahn, så tag med på 'hurentour' –en guidet vandring rundt i kvarteret, som giver dig et historisk indblik i 'verdens ældste fag'.

De kvindelige guider er klædt i de opsigtsvækkende røde og gule dragter, som var obligatoriske for de prostituerede i 1500-tallets Hamborg, og de fortæller med tilpas blanding af seriøsitet og humor om de prostitueredes forhold både dengang og nu – og du får alt fra kirkens syn på de letlevende damer i gamle dage til en fremvisning af et par værelser på et moderne, lokalt bordel.

Turen er – selvsagt? – kun for folk over 18 og skylles ned med et shot 'huren-schnaps' til sidst.

Og nej, vejen går ikke ned ad den berygtede Herbertstrasse … Der er og bliver adgang forbudt for kvinder (og mindreårige, i øvrigt).

I Beatles' fodspor
Beatles-fans, som hellere vil have kastet lys over idolernes første musikalske fodspor, skal naturligvis heller ikke snydes.

'Jeg voksede op i Hamborg, ikke Liverpool', sagde John Lennon. Og Hamborg er da også det sted, hvor Beatles spillede allerflest koncerter – over 300 mellem 1960 og 1962, fortæller singer-song-writer og guide Stefanie Hempel, der gennem syv år har guidet turister rundt på en Beatles-tur.

Tørstige 'biller'
Stefanie fortæller levende og detaljeret (på engelsk) om The Beatles' spæde start i byen på spillestederne omkring Reeperbahn – fra før Ringo Starr kom til, og de unge 'biller' spillede deres første koncerter på spillestederne Indra og Kaiserkeller i 1960, til de rykkede videre til Jägerpassage, Top Top Ten og Star Club.

Man går fra sted til sted, og undervejs viser Stefanie Hempel billeder af de purunge musikere, udpeger, hvor de unge Beatler boede, og giver et par numre på sin medbragte ukulele. Og ja, det er også underholdende og interessant, selv om man ikke er inkarneret Beatles-fan – og så kan man jo passende slutte turen af på et af de mange hyggelige værtshuse i området, f.eks. Gretel & Alfons, der – som en lang række andre værtshuse i området – hævder at have været 'die Stahm-kneipe der Beatles'.

– Skal man tro dem alle sammen, så må The Beatles dels have været meget tørstige, og dels ikke have haft særlig meget tid til at spille deres mange koncerter. Men om ikke andet, så er mange af stederne meget hyggelige, konstaterer Stefanie Hempel tørt.

Værd at vide om Reeperbahn

Bestil ikke appelsinjuice på en stripklub på Reeperbahn, medmindre du er bevidst om, hvad det betyder. For det første koster den omkring 30 euro – det burde måske give dig et vink – og for det andet er det kode og gebyr for bestilling af kvindeligt selskab.

Pas på, hvis du fotograferer de prostituerede – de (eller en stor mand, de kender, og som tilsyneladende altid opholder sig lige i nærheden) har det med at blive ret vrede over det.

Kilde: reeperbahn.dk

Ta' en tur

Hurentour

Der er rundtur torsdag, fredag og lørdag kl. 20 året rundt.

Turen varer ca. to timer og koster i omegnen af 30 euro pr. næse inkl. 'huren-schnaps' til sidst.

Læs mere på: hurentour.de

Beatles-tour

Hempel's Beatles Tour – Das Original. Guidet tur hver lørdag kl. 18.00 året rundt. Du kan også booke specialture.

Turen varer ca. to timer og koster omkring 20 euro pr. person.

Læs mere på: hempels-musictour.com

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen