Ski 11 timer siden
Det franske smørhul: Skiferie med gode priser
Ferie 12 timer siden
Matematikere har lavet den vildeste pubcrawl – kan du klare den?
Ferie 13 timer siden
Mand ragede på kvinde i flyet: Det skulle han ikke have gjort
Ferie 18 timer siden
Nyt hostel åbner i Danmarks mest berygtede ghetto
Ferie 26. okt. 2016
Se prostituerede thai-kvinders sære hyldest til afdød konge
Ferie 26. okt. 2016
Syret kemi: Tis ødelægger verdens højeste kirke
Danmark 25. okt. 2016
Gigantisk museum på vej til København
Ferie 25. okt. 2016
Londons nye skyskraber til grin: Kan du se hvad den ligner?
Ferie 25. okt. 2016
24-årig rejser verden rundt: Sælger imens for 500.000 kr. om måneden
Ferie 25. okt. 2016
Kæmper med dårligt image: Trump skifter navn
Ferie 25. okt. 2016
Ørkenstat bygger kanal: Der mangler bare én ting
Ferie 24. okt. 2016
Derfor vil flyselskaber måske skære ned på din ilt
Ferie 24. okt. 2016
Verdens koldeste by: Her fryser dit spyt til is
Ferie 24. okt. 2016
Kampen om armlænet: Her gør Andy det alle har lyst til
Ferie 24. okt. 2016
Vidundere i fare: Nu vil nordmænd droppe turister
Ferie 23. okt. 2016
Drømmejobbet: Tjen kassen på at rejse, se sport og spise pizza
Udland 23. okt. 2016
Blodig historie: Bag murene i Europas værste kz-lejre
Danmark 23. okt. 2016
Forfatter: Her er Danmarks bedste ture til fods og på cykel
Udland 22. okt. 2016
Her lever folk længere end noget andet sted i verden
Ferie 21. okt. 2016
Gør du disse ting? Det hader stewardesser ved passagererne
Udland

Med Flipper til bagbord

På fjorden Khor Sham i Oman kan man være næsten sikker på at opleve de nuttede springfyre

  • Vores dhow overhales af flere smuglerbåde, der er på vej til Iran med varer.
Vores dhow overhales af flere smuglerbåde, der er på vej til Iran med varer.
1/2
Næste »

– Det var hurtigt, konstaterer vores guide med tilfredshed, da han efter ti minutters ekspeditionstid kommer ud fra grænsestationen med vores stemplede pas i hånden.

Vi sætter os ind i bussen og triller ind i Oman, nærmere bestemt Musandam-halvøen, der udgør sultanatets nordlige del og ligger adskilt fra resten af Oman. I midten ligger De Forenede Arabiske Emirater, og det er herfra, at vi ankommer på en heldagsudflugt.

En halv times kørsel senere er vi fremme ved den lille havneby Khasab, hvor flere af de traditionelle, arabiske dhow-både ligger klar til at tage imod dagens last af oplevelseshungrende turister.

Vi stævner langsomt ud i en af dem og overhales flere gange af hurtigtgående speedbåde, der er lastet til bristepunktet.

– Det er smuglerbåde, der er på vej til Iran med varer, som er svære at skaffe derovre, fortæller vores guide. Angiveligt er denne trafik ikke ulovlig i Oman, og den foregår da også ganske åbenlyst.

LÆS OGSÅ: Danser med delfiner

Oman og Iran ligger adskilt af det smalle Hormuz-stræde, der samtidig adskiller Den Persiske Golf og Oman-bugten. Vi har ligesom speedbådene retning mod Hormuz-strædet, men drejer af og ind i den 16 km lange fjord Khor Sham.

På delfinjagt
Fjorden er kendt for sin righoldige bestand af delfiner, og det er primært dem, vi er på jagt efter. Mens den fire mand store besætning spejder efter Flipper, nyder vi andre udsigten til de høje, golde bjergsider, der rejser sig på begge sider.

Bjergene fremtræder i både røde, grå og lyse nuancer, og nedenfor ligger enkelte små fiskerlandsbyer, som der kun er adgang til ad søvejen.

Efter 20 minutters sejlads råber skipper pludselig op. En delfin er spottet, og da vi kommer tættere på, kan vi se, at det drejer sig om en hel gruppe.

De leger glade i vandet, og vores ankomst forstyrrer dem ikke. Tværtimod retter de hurtigt opmærksomheden mod os og nabobåden. De to skippere er vant til delfinerne, og de sejler af sted med få meters afstand, mens delfinerne svømmer mellem bådene og indimellem springer op af vandet.

En særlig legesyg delfin svømmer indimellem ind under vores båd for så at dukke op på den anden side, inden den kort efter er tilbage hos sine artsfæller.

Det er stort, og vi nyder delfinernes tilstedeværelse i fulde drag. Det er sjældent, at man kommer så tæt på dem, og der er noget ganske særligt ved delfiner, som det er umuligt at stå for. Deres glade ansigter og kåde leg varmer om hjertet og gør denne sejlads til en ganske særlig oplevelse.

Højdepunktet indtræffer, da en lille flok med tre voksne delfiner og to unger lægger sig mellem bådene. Alle fem er jævnligt over vandoverfladen med et lille spring, og det er tydeligt, at forældrene lærer ungerne kunsten at lege med dhow-bådene.

Flipper siger farvel
På et tidspunkt får delfinerne nok og svømmer deres vej. Vi søger ind på lavere vand, for nu er det tid til at snorkle i det krystalklare og dejligt lune vand.

Korallerne er ikke noget at råbe hurra for, men til gengæld stifter vi bekendtskab med masser af farverige fisk. Forekomsten nærmest eksploderer, da mandskabet smider lidt brød ud i vandet og sørger for fiskenes frokost.

Derefter er det vores tur til frokost, og det foregår på træbåden, hvor man sidder overraskende komfortabelt på de mange puder, der er strøet ud over dækket.

Efter at have slået mave er det tid til at vende tilbage til Khasab. På sejladsen tilbage spejder vi efter Flipper, som dog lader til at have glemt os.

Men til sidst er heldet med os, og to af de smilende springfyre lægger vejen forbi. Vi vinker til de grå svømmere og får sagt pænt farvel til Flipper – verdenshavenes sødeste indbygger.

Sådan kommer du dertil

Vi drog på udflugt til Musandam-halvøen under et ferieophold i Ras al Khaimah, der er et af De Forenede Arabiske Emirater. Turen kan også gøres fra Dubai, der er et andet af emiraterne.

Vi rejste med Atlantis Rejser, der har ture til både Ras al Khaimah og Dubai. Læs nærmere på atlantisrejser.dk.

Ønsker du at rejse på egen hånd, åbnede flyselskabet Emirates sidste år en direkte og daglig rute mellem Kastrup og Dubai. Læs mere på emirates.com/dk.

Norwegian flyver også på ruten en enkelt gang ugentligt i vinterhalvåret.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen