Udland

Se vidunderlig Spies-annnonce fra 1958

En Cognac kostede 30 øre, og turen til Mallorca tog fem dage. Se Simon Spies' ni sider lange maskinskrevne rejseannonce her

  • Salig Simon Spies var god til at sælge rejser. Og man forstår godt hvorfor, når man læser hans bud på en tur til Mallorca. (Foto: Spies)
« Forrige
Salig Simon Spies var god til at sælge rejser. Og man forstår godt hvorfor, når man læser hans bud på en tur til Mallorca. (Foto: Spies)
1/2
Næste »

Seneste i EKSTRA

Hent flere
 

I dag tager flyveturen til Mallorca tre timer.

Sådan var virkeligheden ikke i 1958, da charterkongen Simon Spies introducerede danskerne for solrige Mallorca. ' Rejser for folk med tid nok,' lød det. Og det var der brug for. For man skulle afsætte fire uger, hvoraf de fem første dage gik med tog og båd.

LÆS OGSÅ:

Se også: Charterbranchen har aflivet pattegrisen

Rejsen startede i København, hvorefter turen via Gedser-Grossenbrode-færgen gik til Hannover, Basel, Geneve, Lyon og Barcelona, hvorfra færgen gik til den endelige destination.

Der var ganske vist også muligheder for at benytte sig af luftvejen, for som Spies skriver: ' Vi har til stadighed flyverejser året rundt. Forlang særprogram.' Ja, andet tør man vel næsten ikke.

LÆS OGSÅ:

Se også: Mallorca er cyklisternes ø

Mallorcarejsen ser i øvrigt ud til at have været en munter omgang. Og blandt mange andre ting, man ikke ville se i dagens annoncer, skriver Simon Spies, at skulle man 'komme til' at gå på knejpe på ramblaen i den sydende millionby Barcelona og drikke et glas sherry, ' så kan man for min regning fortære lige så mange nystegte miniatureblæksprutter og syltede søanemoner, som de måtte ønske.'

LÆS OGSÅ:

Se også: Til Palma med Dan Rachlin

Lad os bare tilstå, at det lyder ganske herligt, og at vi ikke kan sige os fri for at drømme os tilbage til tider, hvor man på Mallorca ' for en beskeden betaling kan føre et rigmandsliv, der måske til at begynde med kan virke en anelse overvældende på os ganske almindelige nordboere.'

Og der er da også i det hele taget et stort fokus på prisniveauet dernede, hvilket tilsyneladende optog den danske befolkning mindst lige så meget dengang som nu.

Men tag selv en nostalgisk rejse til Mallorca fra dit skrivebord og se hele rejsebeskrivelsen her.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Peter Roelsgaard
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk