Udland

Jan Fog: Mit Côte d'Azur

Kändis-mægleren nyder livet om bord på sin store yacht i sydfranske Beaulieu-sur-Mer

  • Jan Fogs hemmelige sted, Paloma Beach på Cap Ferrat. Halvøen har Frankrigs højeste ejendomspriser - et sommerhus kan koste en milliard kroner. (Privatfoto)
Jan Fogs hemmelige sted, Paloma Beach på Cap Ferrat. Halvøen har Frankrigs højeste ejendomspriser - et sommerhus kan koste en milliard kroner. (Privatfoto)
1/2
Næste »

Når livet i Danmark bliver lidt for gråt sætter ejendomsmægleren Jan Fog mod Sydfrankrig. Nærmere bestemt Côte d'Azur og den lille middelhavsby Beaulieu-sur-Mer. Her vugger Fogs 61 fods yacht blidt i havnen og indbyder til afslapning under venligere himmelstrøg.

– Det var tilfældigt, at jeg havnede i Beaulieu-sur-Mer. Jeg har en båd i Danmark, men ville gerne have en større. Jeg tog til Italien for at se på en ny båd, og da den var købt, ville jeg lige sejle en tur.

– Turen var det bedste, jeg nogensinde havde prøvet, så båden endte med at blive liggende i Middelhavet. Allerede dengang havde jeg en masse venner, der havde bolig i Sydfrankrig, så jeg fandt en plads i Beaulieu-sur-Mer, der ligger mellem Nice og Monaco, fortæller Jan Fog, mens han med slet skjult stolthed i stemmen understreger, at han har den bedste bådplads i hele havnen.

LÆS OGSÅ: Anni og Eriks vilde rejseliv

For Jan Fog er en del af det tiltrækkende ved Côte d'Azur den korte rejsetid fra Danmark.

– Det tager bare to timer, og når du er der, så kan du lave alt mellem himmel og jord. Du kan tage på ski, du kan tage ud og sejle ... Der er noget at lave hele året, og normalt er der også varmt i vinterhalvåret.

I Beaulieu-sur-Mer ligger restauranten African Dream.

– Den er verdenskendt dernede – det er stedet. Her kan du risikere at møde Bono og mange andre verdensstjerner.

– Hvordan er det at møde verdensstjernerne?

– Altså, du går ikke hen og siger 'goddag'. Du sidder bare og kigger og synes, det er morsomt. De opfører sig på samme måde som os andre, så de glider naturligt ind i det hele.

– Når jeg ligger ude i min båd, og Jack Nicholson ligger ved siden af, som han har gjort i mange år, så er det også hyggeligt, fortæller Jan Fog.

Arrogante franskmænd
Klichéen om, at franskmændene er nogle arrogante rø..., er selvfølgelig er grov generalisering, men bliver du stoppet af de blå, skal du vise konduite.

LÆS OGSÅ: Kør selv - så langt kan du komme

– Hvis politiet kommer, skal du være ydmyg og gøre alt for at tale fransk. Hvis du siger, at du ikke taler deres sprog og spørger, om de ikke taler engelsk, så føler de, at du affærdiger dem med et: 'Han er bare en lille latterlig betjent, der ikke kan tale engelsk'. Men hvis du er ydmyg og sød, så er franskmændene også søde over for dig, siger Jan Fog.

Fire hurtige til Fog

– Hvad skal man se på Côte d'Azur?

– Det er altid spændende at tage en tur til Monaco. Jeg vil anbefale, at man parkerer bilen i en parkeringskælder – medmindre man har en rigtig flot bil, så stopper man foran kasinoet, hvor den bliver parkeret for dig. I Monaco går man på Café du Paris, hvor der udspiller sig et liv, som er helt eventyrligt. De flotteste biler i verden holder parkeret her.

– Hvor er dit hemmelige sted?

– Det er stranden Paloma Beach, som ligger på nordsiden af halvøen Cap Ferrat, der ligger mellem Nice og Monaco. Cap Ferrat er det dyreste område i Sydfrankrig, hvor sommerhusene kan koste over en milliard kroner. Stranden er smadderhyggelig, og maden er god og ikke så dyr.

– Hvilken butik skal man besøge?

– Jeg er meget dårlig til at købe noget til mig selv, men hvis pigerne skal ud at shoppe, skal de tage til Nice. Der er nogle gader omkring gågaden, hvor alle de smarte og eksklusive butikker ligger.

– Hvor skal man drikke drinks?

– Hvis du skal ud, skal du besøge Sass Café i Monaco. Det er en pianobar, der ligger nede omkring strandpromenaden. Publikummet et modent – ingen teenagere – men de danser alligevel på bordene.

– Hvis man er til det lidt yngre, kan man gå på Jimmy'z eller Buddha Bar. Monaco er blevet et mekka for morsomme aftener. Indbyggerne er blevet yngre … den ældre generation er blevet udskiftet med folk fra min generation. Og så er man jo yngre, ik'?

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i Ferie
Hent flere
Seneste i Ferie
Seneste i EKSTRA
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen