Udland

Få mest ud af din all-inclusive-ferie

Stor guide: Træt af kedelige pomfritter og gin/ tonics af tvivlsom kvalitet? Sådan får du mere ud af din all inclusive- pakke

  • Når du nu betaler ekstra for all inclusive, så skal oplevelsen da også være i top, så du udelukkende skal bekymre dig om at plaske i poolen. (Foto: Ricky John Malloy/Polfoto)
Når du nu betaler ekstra for all inclusive, så skal oplevelsen da også være i top, så du udelukkende skal bekymre dig om at plaske i poolen. (Foto: Ricky John Malloy/Polfoto)
1 af 1

Mest læste i Ferie

Hent flere

Seneste i EKSTRA

Hent flere
 

– Når man skal vælge et all-inclusive-hotel, er det en god idé at gøre sig klart, hvad der er vigtigt for en på ferien. Er det is til børnene, antallet af restauranter og barer, udbuddet af gratis aktiviteter, kvaliteten på spiritus og vin eller noget helt andet, siger produktchef for Spies Carlos Cebrian.

– Og husk, at kvalitet og pris nu en gang hænger sammen – så vælg gerne en kategori højere, end du normalt gør. Det vil du blive glad for, når du sidder i restauranten eller nyder din gin&tonic i baren, siger Carlos Cebrian.

Aktiv eller passiv
Ligesom der findes all-inclusive af vidt forskellig kvalitet, findes der også grader af all-inclusive, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Vi fravælger i stigende grad All Inclusive

– Efter min mening kan man tale om 'passiv all-inclusive' og 'aktiv all-inclusive' – og det er også værd at tage med i sine overvejelser. Den første slags finder du mest i Caribien og på de femstjernede hoteller. Her får du alt serveret – både ved poolen og i restauranterne – ligesom 24-timers roomservice er inkluderet i prisen. På de 'aktive' skal du være mere opmærksom på, at der ofte er begrænsede tider for servering af mad, drikke og is – og roomservice koster ekstra.

– Kvaliteten af mad og drikke kan dog sagtens være lige så god på et 'aktivt' som et 'passivt' all-inclusive-hotel. Personligt tror jeg, at den aktive form egner sig bedst til børnefamilier og den passive til de, som rejser uden børn.

Ti tip der gør all-inclusive til en bedre oplevelse

1 Gå efter rendyrkede all inclusive-hoteller Hvis I gerne vil have en ferie, hvor mad og drikkevarer er indberegnet i prisen, og dermed sikre jer, at feriebudgettet holder, så gå efter et stort hotel, som kun har all inclusive-gæster, og som er bygget til netop det formål. Det plejer at betyde mere plads og højere kvalitet på mad og drikke.

2 Tre er ikke lig med fem Vil I have fem-stjernede madoplevelser, skal I ikke booke et kategori tre-hotel – og omvendt. Der er ingen grund til at ærgre sig hverken over kedelig mad eller over at have betalt dyrt for måltiderne, når børnene alligevel helst vil have nuggets, pomfritter og pandekager.

3 Skab dig et overblik Nogle hoteller har mange restauranter at vælge mellem. Brug lidt tid, når I ankommer, på at få et overblik over, hvad der ligger hvor, og hvad de forskellige steder har på menukortet. Så slipper I for at ærgre jer over først at opdage baren med havudsigt den sidste dag i ferien.

4 Giv drikke-penge Selv om I har købt en rejse, hvor alt i princippet er betalt på forhånd, kan det være en god idé at give drikkepenge til bar- og serveringspersonalet alligevel. Det kan give lidt hurtigere service i baren og ved poolen – og måske et ekstra godt bord på terrassen til middagen.

5 Forhør dig hos andre gæster Er det værd at prøve den indiske a la carte-restaurant, selv om I skal betale lidt ekstra for drikkevarerne? Er den 'franske' restaurant overhovedet særlig fransk? Forhør jer gerne hos de andre gæster, før I vælger.

6 Reservér bord i god tid I skal som regel reservere bord til hotellets a la carte-all-inclusive-restauranter dagen før. Gør det allerede om formiddagen dagen før – der kan være rift om pladserne i de bedste restauranter.

7 Undgå kø ved spisetid Er I på et hotel med mange (andre) børnefamilier, så lad være med at storme af sted til buffet-restauranten, lige så snart den åbner. På den måde undgår I den værste myldretid og lange køer.

8 Gør som russerne På mange feriesteder er russerne notorisk berygtede for at slæbe tallerkener med kæmpe portioner fra buffeten til deres bord, og det kan unægtelig se grådigt ud. Men hvis man gerne vil sidde og nyde maden sammen, så har de fat i noget rigtigt.

I stedet for at alle hele tiden rejser sig på forskellige tidspunkter for at hente mere mad, og det ender med, at ingen sidder ned og spiser på samme tidspunkt, så sikrer russerne sig madro og hygge. Så gør som dem: Del måltidet op i forret, hovedret og dessert. Rejs jer samlet mellem de forskellige retter og tag hver især en lidt større portion af en enkelt ting plus ekstra tallerkener med tilbage til bordet, så alle kan smage.

9 Spørg til spritten Spørg i baren, hvilken slags spiritus som indgår. Ofte findes der en bedre gin eller rom, end den de serverer for 'alle andre'. Men husk: Når I køber all inclusive, er det som oftest lokale drikkevarer, I får. De importerede varer koster ekstra.

10 Husk picnickurv Mange af hotellerne tilbyder at lave en picnickurv, hvis I skal på udflugt. Forhør jer i receptionen.

Frit efter Carlos Cebrian, Spies.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Jakob Hansen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik