Udland

Stik af fra kulden i billigt miniparadis

Kom helt ned i gear i en lille hyggelig pension på Portugals sydkyst

Er du på udkig efter en total afslapning i autentisk middelhavsstemning er den portugisiske Algarve et anderledes bud og samtidig et nemt alternativ til småtrælse charterferier.

Algarve er traditionelt godt forbundet til resten af Europa. Der er gode og billige forbindelser med fly, og holder du dig på afstand af super-turistede byer som Albufeira og Vilamoura er der masser af muligheder for at opleve Algarves fantastiske strande, uden at du nødvendigvis behøver at sidde at klistret op ad blege englændere.

I højsæsonen går der alligevel fluepapir i den på Algarvekystens hotel-pools, men siden finanskrisen slog igennem i 2008, har alt været stort set booket op af fortrinsvis Portugisere, som ikke længere har råd til at rejse udenlands.

Men med en google-søgning på bed and breakfast i Algarve dukker der en række sjove og hyggelige steder op, som er alt andet end turistede.

Et gammelt landsted
En af de mest vellykkede bed and breakfast-steder hedder O Tartufo, og er ejet af et hollansk par i 30'erne. Stedet er en gammel Quinta - et portugisisk landsted - ved landsbyen Moncarapacho og fire km fra den lille havneby Fuseta.

Landstedet som den tidligere tyske indehaver delvist satte i stand, er i vinteren 2010 til foråret 2011 blevet totalrestaureret af stedets nye ejere,Theo og Michelle. Stilen er på en og samme gang frisk men med respekt for den originale stemning.

Morgenmad
Stedet har en skøn, afslappet atmosfære, hvor værtsparret selv står for det praktiske, og f.eks. serverer en enkel men god morgenmad og sørger for, at man på alle måder føler sig velkommen uden at der går charter-stemning i tingene.

De fleste værelser har plads til mellem en og tre personer, har toilet og bad og gode senge og er samtidig udsmykket på en måde, som helt sikkert vil tiltale de fleste. Både i haven, gårdhaven og tagterassen findes små hyggelige oaser, hvor man kan slappe af og nyde den afslappede stemning.

Hvis man ser sig lidt for, er der gode muligheder for at finde spisesteder med billig og god mad - især hvis du går udenom de værste turistfælder, som typisk ligger på strandpromenaderne og de tilstødende gader.

Portugiserne er ikke i samme grad selvforsynende som man kender det fra Spanien, og det betyder, at en del varer er temmeligt dyre og næsten på niveau med danske priser. Generelt er priserne rimeligt lave både på restaurationer og i dagligvareforretninger.

Pensionen har dog også et lille fælleskøkken, hvor man kan tilberede simple måltider.

Besøg O Tartofus hjemmeside

Besøg O Tartufo på Facebook

O Tartufo

Hvad koster det?
Priserne er overkommelige. Et enkeltværelse med bad og toilet koster 40 Euro i lavsæsonen mellem januar og juni og stiger til 50 Euro i sommersæsonen. Et værelse til tre personer koster henholdsvis 75 og 95 Euro pr. overnatning. Babysenge fås til 15 Euro for en uge.

Sådan kommer du derned
Det er oplagt at flyve til Faro lufthavn, som ligger 25 km fra O Tartufo.

O Tartufo ligger cirka 25 km's kørsel fra lufthavnen i Faro, og det giver god mening at leje en bil dernede.

Det er heldigvis billigt at leje bil med udgangpunkt fra Faro lufthavn - og koster typisk omkring 600 kr. til 1.400 kr. for en uges leje af en bil i VW Polo-størrelse. Men sørg for at arrange billejen i god tid hjemmefra - evt. via Autoeurope, som er et firma, der samler forskellige biludlejningsfirmaer i blandt andet Spanien og Portugal.

Telefonnummer til O Tartufo +351 289 791 218

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i Ferie
Hent flere
Seneste i Ferie
Seneste i EKSTRA
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Selin
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen