Adam Price: Flymad kan være som affald fra papirindustrien

Se 15 forfærdelige flymåltider her. Har du oplevet det værre, så send dit billede ind til os

  • Adam Price ville som mange andre rejsende ønske, at flyselskaberne begyndte at tage serveringerne ombord alvorligt. (Foto: Astrid Dalum/Polfoto)
« Forrige
Adam Price ville som mange andre rejsende ønske, at flyselskaberne begyndte at tage serveringerne ombord alvorligt. (Foto: Astrid Dalum/Polfoto)
1 af 2
Næste »

Seneste i EKSTRA

Hent flere
 

Du behøver ikke engang stige ombord på et fly for at blive mindet om det.

Faktisk kan du nøjes med at klikke på dette link og se, hvorfor flymad har et så ualmindeligt dårligt ry.

Det er ikke blot en fornærmelse over for de mennesker, der har valgt at flyve med det pågældende flyselskab, men også en fornærmelse af hele begrebet mad.

Brune druer, tørt hvidt brød og gummiagtige oste, der måske eller måske ikke stammer fra en ko eller for den sags skyld et pattedyr rangerende højere end marsvin.

Priskrig på billetter går ud over maden
Madanmelder, forfatter og manuskriptforfatter Adam Price er blandt de danskere, der ofte rejser med fly. Og naturligvis har han en klar holdning til det gastronomiske niveau i flykabinen. Han har da også tidligere på året dristet sig til at anmelde maden ombord på en returflyvning til New York med SAS.

- Helt grundlæggende er problemet, at de ikke tager maden alvorligt. De burde satse mere på det. Men jeg er godt klar over, at en række andre faktorer spiller ind, siger Adam Price til ekstrabladet.dk/ferie.

For det er ifølge madanmelderen ikke overraskende, at netop flyselskabernes nådesløse kamp om at tiltrække kunder på noget så forståeligt for de danske forbrugere som billetpriserne ikke ligefrem har højnet kvaliteten.

- SAS har så gjort maden til et tilvalg. Og dér kan de så ind i mellem have en bedre standard ... selv om det stadig kan undre mig, hvor dårligt det oftest er.

- For med netop SAS kan du pludselig sidde på en mærkelig flyvning på vej hjem fra London en aften og være rykket op til Economy Extra og så få noget serveret, hvor du tænkte: 'Det var sgu da meget godt, det her'. Men næste gang kan du ikke regne med niveuet. Der får du måske noget, der er helt forfærdeligt.

- Der er absolut ingen konsekvens.

Fik oksekød skåret ud af kok
Men problemet med den manglende kvalitet gælder de allerfleste flyselskaber.

Og det er der ingen undskyldning for, mener Adam Price, der dog erkender, at den øgede sikkerhed ombord ikke gør anretningsforholdene lettere.

- Jeg husker, at jeg på en flyvning tværs over USA fik oksesteg som blev trancheret på et stort skærebræt af en kok. Men det kan nok ikke lade sig gøre mere, fordi de ikke må have 21 centimeter lange klinger med i kabinen.

Affald fra papirindustrien
Blandt alle de mange flymåltider, som Adam Price gennem sit 42 år lange liv husker bedst, eller rettere værst, befinder sig en morgenmadsservering ombord på en Royal Air Marok-flyvning fra Paris til Marrakech.

- 'Morgenmad med en croissant og en lille sandwich' lød betegnelsen. Men det er det tætteste, jeg nogensinde har oplevet på at få serveret affald fra papirindustrien, siger Adam Price, der allerede gruer for sin næste rejse. Og det er altså ikke fordi han lider af flyskræk.

Men spørgsmålet er, om ikke der blandt vore mange læsere findes flyrejsende, der har oplevet det endnu værre.

Det frygter vi. Og vi beder samtidig om dokumentation.

Derfor: Send os endelig billeder af dine værste flymåltider til rejser@eb.dk og skriv, på hvilken afgang med hvilket flyselskab.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Steffan Kærulf Frandsen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik