Udland

Sådan er du bedst forsikret på pisterne

Det kan gå galt både før og under opholdet på pisterne - sådan sikrer du dig bedst og billigst

  • Meget ærgerligt at gå glip af det her – og oven i købet at gå glip af pengene til rejsen – fordi du ikke lige fik købt en forsikring. (Modelfoto: Colourbox)
Meget ærgerligt at gå glip af det her – og oven i købet at gå glip af pengene til rejsen – fordi du ikke lige fik købt en forsikring. (Modelfoto: Colourbox)

Forsikringer bør altid være en fast del af bagagen, når du tager på ferie. Og det gælder også – måske især – når du skal på skiferie.

Du kan vælge at tegne en ganske normal rejseforsikring, men når du skal på aktiv ferie, som for eksempel en skiferie, så kan det ifølge konsulent i Forsikring og Pension Riccardo Krogh Pescatori være en fordel at købe en særlig skiforsikring.

LÆS OGSÅ: Forsikringen dækker dine stjålne ski

– Den primære fordel ved at tegne en skiforsikring er, at hvis formålet med rejsen bliver forhindret, fordi man kommer til skade eller bliver syg, så kan man bl.a. få erstattet de udgifter, man har haft til skiferien. Det kan være udgifter til lejet udstyr, instruktion eller skiliftkort, fordi man så altså ikke kan gennemføre den planlagte aktivitet, forklarer han.

Bliv hos dit eget selskab
Det kan være svært at hitte ud af, hvilken forsikring der gør det bedst og billigst til netop dine behov. Vi har derfor undersøgt markedet for skiforsikringer og bringer her gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger at forsikre dig inden rejsen.

LÆS OGSÅ: Ski: Hvad gør du, hvis...

Som hovedregel vil det være billigst at købe en skiforsikring i dit almindelige forsikringsselskab, da du enten kan være forsikret i forvejen, hvis du har tegnet en årsrejseforsikring eller billigt kan købe en skiforsikring som tillæg til dine i forvejen eksisterende forsikringer.

Gode råd

Brug rejseforsikringsmåleren: Her kan du undersøge, hvilken forsikring der passer til din rejse. Det er den objektive og nemme måde at få svar på dine behov for rejseforsikring på, for i det øjeblik, du ringer til et selskab, kan der ofte være et salgsmotiv involveret.

Læs mere på rejseforsikringsmaaleren.dk

Køb en tillægsforsikring: Selv om du har en almindelig rejseforsikring, er det en fordel at købe en særlig skiforsikring i tillæg, da den dækker dine udgifter i forbindelse med rejsen i tilfælde af, du bliver skadet og bliver forhindret i selv det at stå på ski.

Tjek hvad forsikringen dækker: Prisen er ikke alt. Forsikringssummen og udbuddet kan variere meget, og du skal være opmærksom på, om der er en maksimal sum på dækningen af især sygdom og tilskadekomst og ikke mindst dækning for hjemtransport. Uanset om du rejser inden for eller uden for EU, bør du aldrig spare på hjemtransportdækningen.

Tjek om forsikringen er nødvendig: Har du overhovedet brug for ekstra forsikringer? Når du køber en flybillet eller en pakkerejse, bliver du i forbindelse med købet ofte tilbudt at købe særskilt bagageforsikring. Men i langt de fleste tilfælde dækker din indboforsikring, hvis din bagage bliver stjålet på rejsen. Skulle din bagage derimod være forsinket, så er det rejseforsikringen, der dækker.

Tjek alle dine forsikringer: Undersøg markedet grundigt – men få samtidigt styr på, hvilke dækninger du har i forvejen. En årsrejseforsikring kan f.eks. være inkluderet i indboforsikringen, eller der kan være en rejseforsikring tilknyttet dit kreditkort.

Kilde: Riccardo Krogh Pescatori, konsulent i Forsikring og Pension.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i Ferie
Hent flere
Seneste i Ferie
Seneste i EKSTRA
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen