Udland

Allerede bøvl med Boeings nye fly

Landingstellet ville ikke folde sig ud på passagerflyvning med Boeings spritnye 787 Dreamliner

  • Landingsstellet ville ikke folde sig ud automatisk, så piloten måtte afbryde landingen. Det lykkedes heldigvis at foretage manøvren manuelt, så alle 249 om bord på ANA flight 651 kunne lande sikkert. (Foto: AP)
Landingsstellet ville ikke folde sig ud automatisk, så piloten måtte afbryde landingen. Det lykkedes heldigvis at foretage manøvren manuelt, så alle 249 om bord på ANA flight 651 kunne lande sikkert. (Foto: AP)

Seneste i EKSTRA

Hent flere
 

Den er først lige blevet indsat i rutefart, Boeings længe ventede 787 Dreamliner.

Men det første selskab i verden, der har haft fornøjelsen af at kunne tilbyde sine kunder den øgede komfort, har allerede haft tekniske problemer med flyet.

TV: Sådan ser der ud i Boeings Dreamliner

Således oplyser japanske All Nippon Airlines, at landingen søndag morgen med flight 651 med 249 mennesker om bord i første omgang måtte afbrydes.

LÆS OGSÅ: Verdens første 787'er beskadiget

Landingsstellet ville ikke folde sig sig helt ud, hvilket resulterede i, at piloten måtte gøre det manuelt, oplyser nyhedsbureauet AFP.

En monitor i cockpittet afslørede, at den var gal kort før landing, og piloten måtte straks afbryde landingen og cirkle rundt om Okayama-lufthavnen i det vestlige Japan.

Flyet debuterede ellers fejlfrit 26. oktober i år med en flyvning fra Tokyo til Hong Kong.

LÆS OGSÅ: Betalte 180.000 for jomfru-billet

Boeing har ikke forklaret, hvad der skete, men forkuserer ikke overreaskende på, at backup-procedurerne virkede som de skulle, og at flyet blev landet sikkert.

Man har ellers haft tid nok til at rette eventuelle fejlkonstruktioner, eftersom flyet blev leveret til den første kunde mere end fire år senere end aftalt, ligesom budgettet blev overskredet med milliarder af kroner.

I sidste uge måtte et Boeing 767-300 med 220 passagerer om bord foretage en mavelanding uden landingstellet nede i Warzawa.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik