Udland

Besøg verdens første toilet-forlystelsespark

Her er der god mulighed for at sidde ned

  • Sim Jae-Duck viede sit liv til at forbedre koreanernes toiletforhold. Hvert år død tusindvis af mennesker verden over på grund af sygdomme, der skyldes dårlige sanitære forhold.
Sim Jae-Duck viede sit liv til at forbedre koreanernes toiletforhold. Hvert år død tusindvis af mennesker verden over på grund af sygdomme, der skyldes dårlige sanitære forhold.

Seneste i EKSTRA

Hent flere
 

Nornalt vil vi forsøge at afholde os fra de mest latrinære vendinger her på sitet. Men i dette tilfælde, må det være i orden at udbryde 'skide forlystelsespark'.

For i den sydkoreanske by Suwon har man netop åbnet det, man kalder verdens første forlystelsespark med toilettema.

LÆS OGSÅ:

Se også: Verdens vanvittigste turistprojekt

Restroom Cultural Park er en hyldest til byens tidligere borgmester, Sim Jae-Duck, der var så fikseret på toiletter, at han var kendt som 'Herr Toilet'. Hans store mission i livet var at sørge for bedre offentlige toiletter.

LÆS OGSÅ:

Se også: Tag på håndtaskemuseum

Faktisk byggede han et toiletformet hus til sig selv, der nu er indrettet som museum. Her kan man blandt andet se toiletrelaterede vægmalerier og høre mere om den lokale årlige 'Gyldne bæ-festival'.

LÆS OGSÅ:

Se også: Verdens værste pizzafyld

- Vi fokuserer allesammen på at spise. Men vi ved alle, at det første vi gør om morgenen, er at gå på toilettet. Men det vil folk ikke tale om. Så vi bidrager med dette stykke toiletkultur til offentligheden.

SE OGSÅ:

Sprutte Per Udland 29. sep. 2011 Se også: TV: Spis levende blæksprutte

- Det er et meget vigtigt sted for helse, sanitet og vandbevaring, siger parkens Lee Youn-Souk til BBC.

Se video fra forlystelsesparken her

SE OGSÅ:

Se også: Verdenskort over penisstørrelser

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik