Udland

Flyselskaber frygter nordkoreansk raket

Tre selskaber omlægger ruter af frygt for at blive ramt af langdistanceraket

  • Her er Boeing 787 fra Japan Airlines. Flere af selskabets fly må flyve af ændrede ruter i de kommende dage på grund af en nordkoreansk raketaffyring. (Foto: AP)
Her er Boeing 787 fra Japan Airlines. Flere af selskabets fly må flyve af ændrede ruter i de kommende dage på grund af en nordkoreansk raketaffyring. (Foto: AP)
1/2
Næste »

Det har vakt international bekymring, at verdens notorisk mest tillukkede land, Nordkorea, ventes at affyre en raket på et tidspunkt i perioden 12. til 16. april.

Og flere asiastiske flyselskaber tager affyringen så alvorligt, at man omlægger flere ruter i perioden.

LÆS OGSÅ:

Se også: På kummerligt krydstogt med Kim Jong-il

Blandt lød det mandag fra Philippine Airlines, at omkring 20 flyvninger til USA, Japan og Sydkorea går af en anden rute for at holde sig i sikker afstand fra rakettens sandsynlige bane.

LÆS OGSÅ:

Se også: Turistboom i Nordkorea ...

Også Japan Airlines og All Nippon Airways ændrer ruteplaner for rejser mellem Tokyo og Manila samt Jakarta og Singapore, skriver msnbc.com.

Hos Japan Airlines oplyser man, at alle selskabets fly i området vil medbringe mere brændstof i disse dage i tilfælde af ruteændringer.

LÆS OGSÅ:

Se også: Nu vil turister til Nordkorea

Nordkorea agter at opsende en sattelit, der angiveligt skal overvåge landets afgrøder og naturressourcer, men der er stor international mistro til landets regering og dermed frygt for, at raketopsendelsen i virkeligheden handler om at afprøve teknologi til affyring af langdistancemissiler.

LÆS OGSÅ:

Se også: Det sjoveste sted i Nordkorea

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i Ferie
Hent flere
Seneste i Ferie
Seneste i EKSTRA
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen