Udland

Besøg bindegale og dragende Dubai

Find badebukserne og skøjterne frem, og lad fart- og højdeskrækken blive hjemme

  • Udsigten fra Burj Khalifa – verdens højeste bygning – er vanvittig. Højhuset til venstre har 65 etager ...
Udsigten fra Burj Khalifa – verdens højeste bygning – er vanvittig. Højhuset til venstre har 65 etager ...
1/3
Næste »

I Dubai er ikke meget, som du kender det. Alt er vildere, højere og hurtigere – og her er ikke kun tale om bilparken, hvor et trafikuheld involverende to Porscher ikke er et særsyn, og skyskrabere, der trænger igennem de på de kanter sjældne skyer. Eller den 14-sporede motorvej, der pløjer byen over på langs og er umulig at krydse til fods, og automaterne, hvor du kan købe guld, for den sags skyld.

Vandrutchebane Rejsetips - 16. aug. 2011 TV: Her er verdens længste vandrutchebane

Også når det kommer til forlystelsesparker, er Dubai af en anden verden. Og kigger du dig ikke godt for, kan din tid og dine penge hurtigt få ben at gå på.

Verdens største – selvfølgelig
Når du er færdig med at ose i de 1200 butikker i Dubai Mall, selvfølgelig verdens største indkøbscenter og placeret sammen med 828 meter høje Burj Khalifa, kan du eksempelvis stikke snorkelsnuden ned i Dubai Aquarium and Underwater Zoo, som du i så fald så skal dele med 33.000 vandglade dyr i verdens største ophængte akvarium på 51x20x11 meter. Men også bare udefra er akvariet et imponerende syn, som kan nydes fra tre at centrets etager.

LÆS OGSÅ: Bliv draget af Dubai

Er du mere til fast vand under fødderne, skal du bare lige igennem afdelingen med guldforhandlere for at nå hen skøjtebanen, der ikke lader sig smelte af de varme temperaturer. Eller du kan kaste dig over de mere end 150 attraktioner i forlystelsesparken Sega Republic.

Eller du kan ...
Intet indkøbscenter varer dog evigt, og så er det godt, at du på en bare 15 kilometer taxatur til omkring 20 kroner ned ad Sheikh Zayed Road syv vestgående spor kan besøge det halvfesne Mall of Emirates, som bare er tredjestørst i Mellemøsten.

LÆS OGSÅ: Dubai i børnehøjde

Når den skuffelse har lagt dig, kan du til gengæld så spænde skiene i Ski Dubai og styrte ned ad en af de fem pister på op til 400 meters længde fra op til 85 meters højde fordelt udover et areal på 22.500 snedækkede kvadratmeter. Det lyder vildt – det er det også.

Hvad med varmen
Har du endnu ikke helt vænnet dig til tanken om at 'rejse ned til sydens kulde', er der heldigvis også lunere forlystelser ude i det fri. Er du eksempelvis til fart, skal du prøve at blive blæst af sted i verdens hurtigste rutsjebane i Ferrari World i Abu Dhabi, som accelererer op til 240 kilometer i timen på 4,9 sekunder for efterfølgende at smide dig 52 meter op i luften. Der er garanti for pjusket frisure og tør mund. Parken har i øvrigt også flere knap så vilde forlystelser til de bilglade børn.

LÆS OGSÅ: Nålen i ørkensandet

Men i bund og grund er vi nordeuropæere jo mest til strand og vand, når vi rejser sydpå. Og så må du ikke snyde dig selv og familien for en tur ud på spidsen af den imponerende, menneskeskabte og palmeformede ø, Jumeira.

I frit fald
Her finder du Aquaventure – et vandland, som byder på en rutsjebane, der kan banke hjertet op i hovedet på selv den mest garvede, når kaster dig ud i cirka 20 meters frit fald, for derefter at fortsætte igennem en hajfyldt lagune.

Og inden du tager en tur til, kan du plante børnene i de noget mere afstressende baderinge, hvorefter de uden at lette røven, kan blive fragtet rundt til mindre drabelige rutsjebaner via et snørklet net af kanaler.

Det lyder vildt – det er det også.

Ekstra Bladet Ferie var inviteret af Apollo Rejser

Historier fra en taxa

En taxatur på en god time fra Dubai til Ferrari World i Abu Dhabi kan kaste mange historier af sig. Specielt med snakkesalige Mohammed bag rattet. Her er over hans bedste historier:

– Før sin død i 2004, kørte den tidligere sheik for Abu Dhabi, Zayed bin Sultan Al Nahyan, rundt og delte kontanter ud til lokale. Mange modtog også gratis huse af sheiken, ligesom de i dag hverken betaler for elektricitet eller vand. Mange lokale har også fået udleveret biler.

– I Dubai kører sheiken ofte rundt alene uden sikkerhedsvagter. Med nummerpladen 'Dubai 1', er han nem at genkende. På sine ture kan sheiken finde på at fyre personer, som han ikke mener, laver det, de skal. På et tidspunkt stak han også en arbejder nogle flade. Senere fik han så dårlig samvittighed, at han kontaktede den forurettede og betalte ham 100.000 kroner for hver af de syv slag.

– Abu Dhabi har mange flere oliemilliarder end Dubai. Det ses tydeligt på motorvejen der forbinder de to stater. I midterrabatten i Dubai findes der fire lys i hver lygtepæl, mens der er otte i Abu Dhabi, som også har vejtræer. Det har de ikke i Dubai, da det er for dyrt at vande.

Links

Fælles for parkerne er, at du skal regne med omkring 200 kr. for indgang og omkring 100 kr. for mad per person.

Dubai Aquarium and Underwater Zoo

Thedubaiaquarium.com

Skøjtebanen i Dubai Mall

Dubaiicerink.com

Sega Republic

segarepublic.com

Ski Dubai

Skidxb.com

Ferrari World

Ferrariworldabudhabi.com

Husk at tjekke på hjemmesiden, om den lynhurtige Formula Rossa-rutsjebane er i omdrejninger. Vi måtte vente til klokken 16, før speedometeret røg op på 240 km/t.

Aquaventure

Atlantisthepalm.com/marineandwaterpark/aquaventure.aspx

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i Ferie
Hent flere
Seneste i Ferie
Seneste i EKSTRA
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen