Tag med til Europas øl-hjerte

Ekstra Bladet og øl-eksperten Ole Madsen inviterer på læserrejse til Prag

Foråret i Prag skal nydes med en øl i hånden. (Foto: Polfoto)
Foråret i Prag skal nydes med en øl i hånden. (Foto: Polfoto)

Pilsner Urquell, Budvar og Staropramen. Har du ingen ide om, hvad vi taler om, så gå videre til næste side. Men er mundvandet allerede begyndt at løbe alene på grund af navnene på nogle af Tjekkiets mest kendte ølmærker, så fortsæt bare.

Nu har du nemlig muligheden for at komme på en læserrejse til pilsnerens hjemland, nærmere bestemt Prag og omegn, med Ekstra Bladets øl-ekspert Ole Madsen som guide. Prag kræver formentlig ingen nærmere introduktion: det er byen med Karlsbroen, Prags borg og det gamle rådhus. Det er her det berømte forår fandt sted.

Pilsnerens hjemland
Men Prag er som bekendt også hjemsted for en stribe af verdens bedste bryggerier, og er bedre til at introducere dig for dem end medstifteren af foreningen Danske Ølentusiaster, Ole Madsen, der om nogen ved et og andet om øl.

Der er ingen grund til at spilde tiden, når man besøger Europas øl-hjerte, så der er planlagt besøg på tre af Tjekkiets største og mest kendte bryggerier: Pilsner Urquell, Budvar og Staropramen.

Om torsdagen - ankomstdagen - lægges der hårdt ud med et spændende besøg hos Pilsner Urquell, der opfandt verdens første pilsner i 1842 ved en tilfældighed. Pilsneren har sidenhen gået sin sejrsgang verden over, og skal man smage den ægte vare, skal man naturligvis til Pilsen. Pilsneren smages ufiltreret og direkte fra tankene for at give den bedste smagsoplevelse.

- Øl skal smages frisk. Det er ligesom med æbler, de smager bare bedst, når de spises friske og ikke er hengemte. Når øl tappes på flaske, mister det noget af friskheden.

Jomfruelige øl-oplevelser
Derfor kan jeg garantere, at vi, når vi bevæger os ned i øl-kældrene i Prag, vil få jomfruelige øl-oplevelser, så friskt er øllet, lyder det begejstret fra Ole Madsen.

Madsens egen interesse for øl, der snart er et halvgammelt venskab med godt tyve år på bagen, kickstartede faktisk i Prag med en øl-åbenbaring på bryggeriet Staropramen. Selvsamme bryggeri skal Ekstra Bladets læsere som sagt også besøge – ligesom turen byder på besøg på en række lokale mikrobryggerier, der ikke er kendt hertil lands.

Øl-festival
Og som om det ikke var nok øl-entusiasme på en tur, så er der faktisk også øl-festival i Prag i lige netop de dage, hvor Ekstra Bladets læsere er på visit. Så er det naturligvis ’obligatorisk’ at smage de lokale varer på nogle af byens øl-kældre, hvor øl er svinebilligt, og tjeneren altid har et par ekstra glas øl med i hånden til tørstige gæster.

Turen løber fra 12.-16. maj og koster den nette sum af 2695 kroner pr. person. Læs mere på ekstrabladetshop.dk, hvor du også kan tilmelde dig.

Og den sidste gode nyhed: Turen er ikke afhængig af vulkanskyens hærgen, næ, bussen kører uanset vejret.

Sådan gør du
- Tjek kalenderen, om du har fri i Kr. himmelfartsferien fra onsdag 12. maj til søndag 16. maj.

- Gå ind på ekstrabladetshop.dk, klik på Øltur til Prag. Læg 'varen' i kurven, betal de 2695 kroner, og så er du snart på vej til Prag.

- På hjemmesiden kan du også se billeder af den navnkundige Ole Madsen, hotelværelserne, Prag osv.

Det får du
- Prisen pr. person er kun 2695 kroner. For det beløb får du:• Busrejse tur/retur fra hovedstadsområdet (se fuldstændig liste med afgangstidspunkter andetsteds på siden) til Prag i firestjernede langtursbusser. Busserne er udstyret med toilet, kaffemaskine, køleskab, aircondition, radio, cd- og dvd-anlæg m.m. Alle sæder er af ’ambiente typen’ og kan lænes tilbage.

- Overnatning tre nætter i delt dobbeltværelse på det centrale trestjernede hotel Brno, der ligger kun tyve minutters gang fra det historiske Prag. Tillæg for enkeltværelse er 510 kroner.

- Teknisk rejsearrangør er Riis Rejser, der er medlem af Rejsegarantifonden.

- Og så lige det med småt: Ekstra Bladet forbeholder sig ret til at ændre i programmet, ligesom turen kan aflyses, hvis der ikke er tilmeldt mindst 50 personer to uger før afrejse.

Tidsplan
Udrejse:
- Afrejse: Onsdag 12. maj kl. 16.45 Hillerød St.
- Opsamling følgende tider: Allerød St. 16.55, Birkerød St. 17.05, Holte St. 17.15, Lyngby St. 17.30, Hovedbanegården 18.15, Ølby St. 18.45, Rønnede afkørsel 37 (på p-pladsen) 19.15, Stensved afkørsel 41 (på p-pladsen) 19.35, Nykøbing Falster banegård 20.00, Gedser (ved billetkontoret) 20.30.
- Færgeafgang klokken 21.00 og ankomst til Rostock 22.45.
- Natpause: 01.00.
- Morgenmad i Teplice kl. 7.00 med en times stop.
- Ankomst: Kl. 9.30 er vi i Prag.

Hjemrejse:
- Afrejse søndag 16. maj kl. 9.00.
- Færge fra Rostock kl. 19.00.
- Ankomst Gedser kl. 20.45.
- Klokken 21.15-01.00 Hjemkomst til opsamlingsstederne.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen