Ferie 12 timer siden
Se prostituerede thai-kvinders sære hyldest til afdød konge
Ferie 14 timer siden
Syret kemi: Tis ødelægger verdens højeste kirke
Danmark 25. okt. 2016
Gigantisk museum på vej til København
Ferie 25. okt. 2016
Londons nye skyskraber til grin: Kan du se hvad den ligner?
Ferie 25. okt. 2016
24-årig rejser verden rundt: Sælger imens for 500.000 kr. om måneden
Ferie 25. okt. 2016
Kæmper med dårligt image: Trump skifter navn
Ferie 25. okt. 2016
Ørkenstat bygger kanal: Der mangler bare én ting
Ferie 24. okt. 2016
Derfor vil flyselskaber måske skære ned på din ilt
Ferie 24. okt. 2016
Verdens koldeste by: Her fryser dit spyt til is
Ferie 24. okt. 2016
Kampen om armlænet: Her gør Andy det alle har lyst til
Ferie 24. okt. 2016
Vidundere i fare: Nu vil nordmænd droppe turister
Ferie 23. okt. 2016
Drømmejobbet: Tjen kassen på at rejse, se sport og spise pizza
Udland 23. okt. 2016
Blodig historie: Bag murene i Europas værste kz-lejre
Danmark 23. okt. 2016
Forfatter: Her er Danmarks bedste ture til fods og på cykel
Udland 22. okt. 2016
Her lever folk længere end noget andet sted i verden
Ferie 21. okt. 2016
Gør du disse ting? Det hader stewardesser ved passagererne
Ferie 21. okt. 2016
Kendt rejseudbyder aflyser kvindes ferie med et 'Fuck dig'
Ferie 20. okt. 2016
Mystisk forbandelse skræmmer turister i ferieparadis
Ferie 20. okt. 2016
Stort kaos: Strejke truer danskernes juleferie
Ferie 20. okt. 2016
Dagens store helt: Dansk familiefar redder mand fra druknedøden
Udland

Savannens grimmeste dyr

Afrika har fem særligt grimme dyr - de såkaldte 'ugly five', der enten æder ådsler, lugter fælt eller bare ser ualmindelig hæslige ud

  • Den hæslige hyæne hører til blandt Afrikas grimmeste dyr. (Foto: Ole Lind)
Den hæslige hyæne hører til blandt Afrikas grimmeste dyr. (Foto: Ole Lind)
1/3
Næste »

De fleste safari-stemte turister besøger det afrikanske kontinent for at se de fem enorme dyr, der går under kategorien 'The Big Five': løven, leoparden, elefanten, næsehornet og bøflen. Men savannen byder på mange flere dyreoplevelser – også af den mindre flatterende slags. Ferie har fundet fem af de grimmeste dyr, som du også kan møde på safari.

Vortesvinet

Det giver sig selv, hvorfor vortesvinet har fået sit navn. Den har nemlig vortelignende gevækster i hovedet. Hannen har to par, mens hunnen har ét. Derudover har vortesvinet en højst ejendommelig frisure, der mest af alt minder om en hanekam påen punker. Men hvor en normal hanekam står ret op i luften, former vortesvinets sig som en lang tynd manke af enkelte tykke hår fra hovedet og ned af dens kompakte torso. Køn er den ikke, men mange har alligevel et svagt punkt for det gryntende dyr, fordi det optrådte i Disneyfilmen 'Løvernes Konge' som den kærlige Pumba.

Hyænen

Endnu et dyr, der har en rolle i 'Løvernes Konge', er den ondskabsfulde hyæne. På grund af filmen får de fleste allerede som børn fornemmelsen af, at hyænen hverken er flot eller flink. Den er ådselæder, og det er tæverne i flokken, der bestemmer. Kun én tæve fra søskendeflokken kan overtage magten fra sin mor, og allerede fra fødslen kæmper tæveungerne om magten og er ikke blege for at dræbe konkurrenterne. Og for at gøre det sværest muligt at skelne mellem hanner og hunner, har tæverne forstørrede kønsorganer for at højne chancerne for overlevelse.

Hyænen har ikke et særligt grimt element, men den fremstår generelt usoigneret med pjusket, ujævn pels og skæve, spidse hjørnetænder, der stikker ud af gabet.

Gribben

Det er et dårligt tegn, hvis der er gribbe i nærheden. Gribben er nemlig drevet af andres død, og kreperede dyr er den ådselædende fugls yndlingsspise. Grim er gribben med sit lådne hoved, sine spidse kløer og de strittende fjer om halsen, der ikke gør den fortjent til at komme med i safariens fotoalbum. Den afrikanske grib har et skarpt syn og kan spotte føde på fem kilometers afstand.

Marabustorken

Denne fugl er generelt kendt som verdens grimmeste af slagsen og bliver ved spisetid ofte set sammen med gribben. De æder nemlig begge ådsler. Marabustorken har ingen fjer på hovedet, og derfor fremstår fuglen særligt grim. Men der er faktisk en fornuftig årsag til det mindre pæne udseende. Fuglen stikker nemlig hele hovedet ind i ådslernes kadavere, når den spiser, og en fjerpragt på toppen ville hurtigt komme i vejen.

Gnuen

Lugten af gammel gnu. Dunsten er svær at præcisere, medmindre man har haft næsen helt nede i dyrets lange skæg. Det er især hannerne, der lugter grimt, og særligt når de er i brunst. Da gnuen går rundt i kæmpe flokke, kan dunsten forekomme yderst overvældende i brunst-perioder, så her er det en god idé at holde sig væk.

Gnuens aparte udseende gør dyret til et af savannens grimmeste dyr. Den har en tyk hals, et smalt hoved, et stort snudeparti, og et strittende punkerhår. Selv om gnuen har et kvæglignende udseende, er den beslægtet med antiloper og ikke okser, som de fleste sikkert ville skyde på.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen