Udland

Caribien er ny feriefavorit

Danskerne har skiftet Thailand ud med caribiske destinationer til vinterens rejser væk fra kulden

  • Danskerne vil udforske strandene i Caribien, når de rejser ud om vinteren. (Foto: David Spinks)
Danskerne vil udforske strandene i Caribien, når de rejser ud om vinteren. (Foto: David Spinks)

I flere år har Phuket uden sammenligning været danskernes favorit, hvad angår vinterens oversøiske ferie. Nu er billedet begyndt at ændre sig, og danskerne flyver i den modsatte retning, når de vil se badestrand og bølgebrus.

– Sidste vinter ankom der hver uge otte fly til Phuket fra Danmark. I år ankommer der kun syv fly om ugen. Det sidste fly er blevet omdirigeret, så det i stedet flyver til Punta Cana i Den Dominikanske Republik, fortæller kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Passagererne på det ottende fly er charterturister fra blandt andet Spies og Star Tour, og omdirigeringen af flyene er rejseselskabernes forsøg på at leve op til kundernes efterspørgsel. Det ser nemlig ud til, at danskerne efterhånden er klar til at prøve noget nyt.

– Mange har besøgt Thailand et utal af gange og har derfor lyst til noget andet. Allerede nu er 70 procent af vinterens Punta Cana-rejser solgt. Samtidig har vi fordoblet antallet af afrejser til Cancun i Mexico i forhold til sidste vinter. Seks ud af ti rejser er solgt, fortæller Torben Andersen.

Jyder skal skynde sig
Den Dominikanske Republik og Mexico er ikke de eneste eksotiske rejsemål mod vest. De Dansk Vestindiske Øer, Aruba, Mexico og Cuba findes også i rejseselskabernes feriekataloger. Og det er heldigt – særlig for jyderne, der snart må se langt efter en ferie mod Den Dominikanske Republik, medmindre de skynder sig ned til rejsebureauet.

– Jyderne har vist sig at være mest vilde med at komme til Caribien, så fra Billund og Aalborg har vi fire fly om ugen, og 80 procent af vinterens pladser er allerede væk. Sæsonens første fly fra Aalborg til Punta Cana den 8. november har været udsolgt siden juni, siger Torben Andersen.

Også Bravo Tours har oplevet markant fremgang på de caribiske destinationer.

– Vi har netop oplevet rekordsalg. Vi solgte 142 rejser til De Dansk Vestindiske Øer – på en dag. Heraf var 137 med afrejse før jul, så det er virkelig populært for tiden, fortæller informationschef Bent Bernardi Sørensen fra Bravo Tours.

Det er selskabets anden sæson med rejser til De Dansk Vestindiske Øer. Sidste år sendte Bravo Tours 6000 feriegæster til destinationen, og noget tyder på, at succesen bliver oversteget i år.

– Nogle af gæsterne fra sidste år vil af sted igen. Andre har hørt godt om det fra venner og familie. Flere af vores konkurrenter er også blevet opmærksomme på destinationen, så der dukker blandt andet flere og flere reklamer op, som gør vores kunder bevidste om det nye valg, siger Bent Bernardi Sørensen.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.