Rend mig i smølfen, hvor er det ringe!

Endnu en tynd og trættende film om de populære blå skovvæsener

Se traileren her:
1/2
Næste »

'Smølferne - den hemmelige landsby'. Instr.: Kelly Asbury. 90 min. Premiere 30. marts i 79 biografer landet over i 2D og 3D.

2
3,6
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Peyos små blå væsener - herhjemme kendt som Smølferne - så første gang dagens lys som tegneserie i 1958, og i 1976 kom så den første animerede film. Varemærket blev genoplivet (og udvandet) i to skrækkelige film fra henholdsvis 2011 og 2013, der blandede animation og 'rigtig' film.

Nu forsøger man sig igen med en rent computeranimeret udgave, og den tekniske side af sagen er bestemt i orden. 3D-billederne er flotte og figurerne har rent visuelt bevaret deres oprindelige, naivistiske charme samtidig med, at der er kommet nye elementer til.

johnny-reimar Dans med de kendte - 27. nov. 2016 Smølfernes far: Derfor springer vi julen over

Så langt så godt. Og havde man gjort sig bare halvt så umage med historien, så havde der måske været noget at komme efter. Den er desværre så nærmest gennemsigtig lyseblå, at den næsten ikke er til at få øje på. Og det spinkle skelet druknes konstant i anstrengende rutsjeture og effekter samt en skinger lydside, som alle der har passeret de syv-otte år vil finde stærkt belastende.

Og de mindste vil til gengæld nok finde spilletiden på 90 minutter lige er at strække koncentrationsevnen til det yderste. Budskabet om, at sammen er vi stærkest, er det selvfølgelig svært at erklære sig uenig i, men det kunne nu godt have været pakket noget mere interessant ind.

Smølfer2x70 Samfund - 21. okt. 2016 Familieunderholdning ødelagt: Shitstorm mod TV-kanal

Hvis man skal sige noget pænt om den indholdsmæssige side af sagen, så er det at, at det i denne omgang er Smølfine (det indtil videre eneste hunkønsvæsen i historien), der har initiativet og viljen.  Men så har vi også været meget flinke.  

Danske stemmer: Julie Zangenberg, Mikkel Boe Følsgaard, Thomas Mørk, Lars Ranthe m.fl.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i Filmmagasinet
Hent flere
Mest læste i Filmmagasinet
Hent flere