Vild, vildere, Wolverine!

'Logan' er den tiende film med afsæt i 'X-Men'-universet, men trætheden har ikke indfundet sig endnu

Se traileren her:
1/2
Næste »

'Wolverine'. Instr.: James Mangold. premiere 2. marts i 71 biografer landet over.

5
5,3
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

'Logan' er den tiende film, der tager udgangspunkt i  universet fra Marvels 'X-Men' og den tredje (og sidste, tør vi godt spå) film i 'Wolverine'-serien. Så hvis man var begyndt at køre lidt i tomgang, ville det vel ikke komme som den store overraskelse.

Men 'Logan' er så absolut et af de bedre bud på en superhelte-film, der vil andet og mere end højpotent action og flotte computereffekter. Tempoet er faktisk ganske roligt meget af tiden, hvilket kun får de obligatoriske (og ganske blodige) slagsmål til at virke endnu stærkere. Selvfølgelig også fordi de er godt iscenesat af den solide instruktør James Mangold, der også stod bage den forrige og ligeledes vellykkede 'Wolverine'-film.

x-men-apocalypse Filmanmeldelser - 18. maj 2016 Anmeldelse: X-Men holder hele vejen

Vi befinder os i år 2029. Mutanterne, som vi kender dem, er stort set uddøde, og Wolverine/Logan (som altid spillet af Hugh Jackman) er blevet en langskægget, eksistensplaget, alkoholiseret limousinechauffør, der skjuler den nu 90-årige Charles Xavier (Patrick Stewart) i en container ude i ørkenen, mens de drømmer om et otium på en sejlbåd fjernt fra verdens vrimmel.

Det viser sig dog snart, at der er et nyt hold ganske unge mutanter derude - denne gang genetisk fremstillet af den amerikanske regering under ledelse af den skrupelløse Dr. Rice (Richard E. Grant). Planen var at børnene skulle vokse op til at blive en slags supersoldater, men sådan går det (naturligvis) ikke.

52473614 - 10-02-2016 - Filmanmeldelser - 10. feb. 2016 Anmeldelse: 'Deadpool' er en absurd antihelt

Et af børnene, Laura (gestaltet med skræmmende nærvær af debutanten Dafne Keen), viser sig at være Logans biologiske datter. Og det meste af filmen udspiller sig som en slags road-movie, hvor far og datter jages af Dr. Rice, hans håndlanger Pierce (Boyd Holbrook) og en hel masse svært bevæbnede mænd.

Det fungerer ganske overbevisende - ikke mindst fordi 'Logan' fokuserer på de mere 'realistiske' (ja ja, alt er relativt) og menneskelige sider af fortællingen, og dermed bliver en af de superheltefilm nogensinde med færrest effekter. Et modigt og radikalt valg, der er med til at understrege, at det stadig er muligt at finde nye vinkler på genren. Selv fremtidsmarkørene er diskrete men godt tænkte - heriblandt nogle selvkørende lastbiler.

Nå ja - en ikke uvæsentlig detalje: 'Logan' er også stærkt underholdende og medrivende i samtlige 135 minutter. Tilsat et lille, men ikke uvæsentligt skvæt selvironi.

Medv.: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Dafne Keen m.fl.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i Filmmagasinet
Hent flere
Mest læste i Filmmagasinet
Hent flere