Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel

Michael Moore boycotter også Oscar

Han støtter sine sorte kolleger i kritikken af den manglende mangfoldighed

  • Michael Moore vil heller ikke møde frem til Oscar-gallaen. Foto: AP
Michael Moore vil heller ikke møde frem til Oscar-gallaen. Foto: AP

Stribevis af sorte Hollywood-stjerner - både dem foran og bag ved kameraet har meddelt, at de boycotter årets Oscar-galla af race-politiske årsager. Og nu slutter den hvide amerikanske instruktør, Michael Moore, sig til kritiken.

De sorte Hollywoodstjerner får følgeskab i deres boycot af Oscar-uddelingen. Foto: AP De sorte Hollywoodstjerner får følgeskab i deres boycot af Oscar-uddelingen. Foto: AP  

Oscar Auction Filmnyheder - 20. jan. 2016 Oscar-komiteen beklager skæv racefordeling

 

I et interview i The Wrap siger han ifølge Aftonbladet, at han også vil boycotte den store gallaaften på grund af den manglende mangfoldighed i nomineringerne. Der er nemlig ingen sorte stjerner blandt de nominerede til Oscar-priserne.

Blandt de Hollywood-personligheder, som startede hele diskussionen om Oscar-akademi-medlemmernes farveblindhed, er filminstruktøren Spike Lee og skuespilleren Jada Pinkett Smith, der er gift med Will Smith.

Clipboard sorte stjerner Jada Pinkett Smith og Spike Lee Filmnyheder - 19. jan. 2016 Sorte stjerner vil boykotte Oscar

'Samtlige 20 af dem, som er nomineret til de vigtigste priser - ikke mindst i skuespillerkategorierne samt for regi og manus er hvide, og der findes heller ingen kvinder (ud over de specifikke kvindekategorier - forstås. red)', hedder det bl.a. i udtalelsen fra Spike Lee.

Oscarakademiets talsmand, Cheryl Boone har lagt sig fladt ned og varsler dramatiske ændringer fremadrettet, og selv hvide stjerner som Kenneth Branagh og Kate Winslet har været fremme i debatten og har stillet spørgsmål til Oscar-akademiet om statistikkerne, så det er ikke kun de sorte stjerner selv, der har fået øje på skævvridningen.

Se også: Kendt instruktør kritiserer 'hvide' Hollywood

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i Filmmagasinet
Hent flere
Mest læste i Filmmagasinet
Hent flere