Bøger

Dansker på New York Times bestsellerliste

Den danske krimikonge Jussi Adler-Olsen er røget ind på international bestsellerliste efter et år på det amerikanske marked

  • Jussi Adler-Olsen skriver i øjeblikket på det femte bind i serien om kommissær Mørck fra Afdeling Q. (Foto: Jacob Ehrbahn)
Jussi Adler-Olsen skriver i øjeblikket på det femte bind i serien om kommissær Mørck fra Afdeling Q. (Foto: Jacob Ehrbahn)
1/2
Næste »

Jussi Adler-Olsens 'Kvinden i Buret', der i den amerikanske oversættelse har fået titlen 'The Keeper of Lost Causes', indtager foreløbig en 19. plads på den prestigefyldte New York Times' bestsellerliste.

Romanen er den første af foreløbig fire historier om kommissær Mørck fra Afdeling Q.

Læs også:

Se også: Succesforfatter udskyder bestseller

Første gang i 19 år
- Det er jo en drøm for alle forfattere i hele verden, som nu her går i opfyldelse for mig. Så jeg er meget stolt og glad, skriver Jussi Adler-Olsen i en pressemeddelelse.

Bogen har taget lidt tilløb til at nå listen, da den udkom på det amerikanske marked i august 2011. Og forfatteren er spændt på, hvordan det kommer til at gå nummer to i rækken, 'The Absent One' (på dansk 'Fasandræberen'), der udkom i USA i forgårs.

Ifølge Politiken er det første gang i 19 år, at en dansk forfatter indtager en så fornem placering på listen. Sidste gang det skete var i 1993, da Peter Høeg udkom med romanen 'Frøken Smillas fornemmelse for sne'. Bogen lå dengang på bestsellerlisten i 26 uger.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte