Bøger

Ny bog fra 'Submarino'-forfatter er fremragende

Jonas T. Bengtsson er tilbage med en fortælling fra samfundets bund

  • Jonas T. Bengtsson modtog BG Banks debutantpris, da han for seks år siden udgav romanen 'Aminas breve'. (Foto: Robin Skjoldborg)
Jonas T. Bengtsson modtog BG Banks debutantpris, da han for seks år siden udgav romanen 'Aminas breve'. (Foto: Robin Skjoldborg)
1/2
Næste »

Jonas T. Bengtsson: Et eventyr 383 sider, 299,95 kr. Rosinante

5
-
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Han brændte igennem med ’Aminas breve’ (2005) og slog for alvor sit navn fast med suveræne ’Submarino’ (2007), som i filmatiseret tilstand gav instruktør Thomas Vinterberg tiltrængt genoprejsning.

Nu er Jonas T. Bengtsson tilbage med endnu en fortælling fra den skyggeside af samfundet, hvor den 35-årige synes at hente sin inspiration. Mens forfatteren i ’Submarino’ tog sin læser med ned på bunden af Københavns Nordvestkvarter, følger aktuelle ’Et eventyr’ en dreng, der vokser op hos en far i evig transit rundt i landet. Faderen er en rastløs rakker, der tager forefaldende arbejde. Og sammen lever far og søn en forhutlet skyggetilværelse uden for samfundet. Et nomadepar med egne normer i konstant balanceakt på randen af afgrunden og det sammenbrud, der bliver romanens vendepunkt.

Blodets bånd
Bengtsson holder fornemt niveauet fra ’Submarino’ og fanger fænomenalt inderligheden mellem far og søn. Og i lighed med forgængeren er ’Et eventyr’ en kuldslået beretning om blodets bånd, der fastholder læseren i et knugende jerngreb. Fremragende!

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!

Seneste i flash!

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.