Bøger

Ny bog fra 'Submarino'-forfatter er fremragende

Jonas T. Bengtsson er tilbage med en fortælling fra samfundets bund

  • Jonas T. Bengtsson modtog BG Banks debutantpris, da han for seks år siden udgav romanen 'Aminas breve'. (Foto: Robin Skjoldborg)
Jonas T. Bengtsson modtog BG Banks debutantpris, da han for seks år siden udgav romanen 'Aminas breve'. (Foto: Robin Skjoldborg)
1/2
Næste »

Jonas T. Bengtsson: Et eventyr 383 sider, 299,95 kr. Rosinante

5
-
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Han brændte igennem med ’Aminas breve’ (2005) og slog for alvor sit navn fast med suveræne ’Submarino’ (2007), som i filmatiseret tilstand gav instruktør Thomas Vinterberg tiltrængt genoprejsning.

Nu er Jonas T. Bengtsson tilbage med endnu en fortælling fra den skyggeside af samfundet, hvor den 35-årige synes at hente sin inspiration. Mens forfatteren i ’Submarino’ tog sin læser med ned på bunden af Københavns Nordvestkvarter, følger aktuelle ’Et eventyr’ en dreng, der vokser op hos en far i evig transit rundt i landet. Faderen er en rastløs rakker, der tager forefaldende arbejde. Og sammen lever far og søn en forhutlet skyggetilværelse uden for samfundet. Et nomadepar med egne normer i konstant balanceakt på randen af afgrunden og det sammenbrud, der bliver romanens vendepunkt.

Blodets bånd
Bengtsson holder fornemt niveauet fra ’Submarino’ og fanger fænomenalt inderligheden mellem far og søn. Og i lighed med forgængeren er ’Et eventyr’ en kuldslået beretning om blodets bånd, der fastholder læseren i et knugende jerngreb. Fremragende!

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte