Persondata politik

Borgen-Katrine til BBC

I England bliver 'Katrine' genkendt på gaden

Seneste i flash!

Flash
Sidste nyt om de kendte og kongelige direkte i din indbakke. Vi sender hver dag først på eftermiddagen.

Mest læste i flash!

EKSTRA tæt på de kendte

 

Det er anden gang, at Birgitte Hjort Sørensen er nomineret til en Robert, men selv vurderer hun ikke sin chance for at få statuetten med hjem større end sidste gang, for hun er op imod en ’skræmmende modstander’ - Trine Dyrholm - og det kræver hår på brystet at vinde den kamp.

Læs også: Se også: ’Borgen’ er langtfra Christiansborg

- Jeg er nomineret som bedste kvindelige hovedrolle for ’Marie Krøyer’, og det er jeg vildt beæret for. Men at befinde sig i et felt med Trine, der er nomineret for ’Den skaldede frisør’, giver mig ikke de bedste odds. Så jeg må konstatere, at det ikke er nogen skam ’at tabe’ til så overvældende en overmagt, griner Birgitte Hjort Sørensen.

Hvis hendes egen bedømmelse holder stik, kan hun i stedet glæde sig over, at hun her til foråret har premiere som eneste dansker i et enkelt afsnit af en stor BBC-serie, og den rolle har hun fået på grund af sin Katrine Fønsmark-rolle i ’Borgen’.

Læs også: Se også: Katrine er en skrækkelig mor

- ’Borgen’ er om muligt endnu større i England end i Danmark. Briterne er vilde med de danske tv-serier, som de mener har fantastisk høj kvalitet . Og her har de altså fået øje på mig, hvilket jeg er ret stolt af, fortæller Hjort Sørensen.

Den Robert-nominerede skuespiller er lige kommet hjem fra London, og her mærkede hun virkelig ’Borgens’ popularitet.

Læs også: Se også: 'Borgen' kan forstærke dæmonisering

- Jeg blev flere gange genkendt og tiltalt af mennesker, som vidste, at jeg var ’journalisten’ fra ’Borgen’, fortæller hun.

Og hermed er det endnu en gang slået fast, hvor vigtig en god tv-serie kan være for en skuespillers karriere.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Steffan Kærulf Frandsen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik