Nedturen total - Nu ryger Erik Damgaard i retten

Nykredit vil have 1,8 millioner af Damgaard, der risikerer personlig konkurs

  • Engang kunne Erik smile over sine milliarder. Nu trækkes han snart i retten på grund af 1,8 millioner, han ikke har betalt. (Arkivfoto: Jan Unger).
Engang kunne Erik smile over sine milliarder. Nu trækkes han snart i retten på grund af 1,8 millioner, han ikke har betalt. (Arkivfoto: Jan Unger).

Føljetonen om Erik Damgaards nedtur fra at være en af landets rigeste mænd til at være en af de mest forgældede fortsætter med uformindsket styrke.

I begyndelsen af september risikerer tæppet at blive trukket fuldstændig væk under den detroniserede finansmand, der på et tidspunkt var god for knap tre milliarder kroner i værdipapirer.

Nykredit Bank går nemlig i retten for at få de 1.843.850,24 kroner, som Erik skylder dem, efter at hans hovedselskab, Porteføljeinvest A/S, officielt gik konkurs den 5. januar i år.

Læs også:

Se også: Nyt Damgaard-selskab er gået konkurs

I stævningen fra Nykredit Bank, som Ekstra Bladet har set, fremgår det, at sagen drejer sig om, at Erik Damgaard den 21. marts 2006 fik et lån til Porteføljeinvest og personligt kautionerede for lånet.

I kreditkontrakten fremgik det, at lånet skulle indfries øjeblikkeligt, såfremt Porteføljeinvest gik konkurs - som det altså gjorde i begyndelsen af året.

Læs også:

Se også: Anni får håndører af Erik

Allerede den 3. og 24. februar skrev Nykredit og bad om at få pengene retur, men fik intet svar fra Damgaard, der længe har befundet sig i Spanien.

Der er ikke meget, der tyder på, at Erik har pengene. Derfor kan det ende med, at banken begærer ham personligt konkurs for at få de penge, han får ud af salget af sit hus på Fiskebakken i Gentofte.

Sker det, er der frit spil for de øvrige kreditorer, der har millioner af kroner til gode i konkursboet efter Porteføljeinvest.

Læs også:

Se også: Eriks familie støtter Anni Fønsby

Børsen har tidligere afsløret, at der er anmeldt krav på intet mindre end 600 millioner kroner mod konkursboet.

Bliver Erik begæret konkurs, vil hans personlige midler blive brugt til at indfri lånet til Nykredit.

Huset på Fiskebakken er gældfrit, og selvom Erik har barberet prisen ned med en million kroner, er der derfor stadig et gedigent overskud i det.

Læs også:

Se også: Anni Fønsby: Jeg er sønderknust

Boligen er pillet af markedet, hvilket tyder på, at Erik har fået det solgt. Endnu er salgsprisen ikke tinglyst, men sidste udbudspris var på 5.995.000 kroner.

Ekstra Bladet bad via sms Erik Damgaard om en kommentar til stævningen, og til hvorvidt han frygter en personlig konkurs, men Erik vendte ikke tilbage med svar.

Eriks storhed og fald

Erik Damgaard tjente i 2002 i omegnen af en milliard kroner, da han og hans bror solgte Navision til Microsoft.

Efter at have arbejdet for Microsoft i USA, vendte Erik snuden hjem mod Danmark, hvor han kastede sig over en masse investeringer i blandt andet banker og vindenergi sammen med en samling af forretningsverdenens mere kulørte profiler.

Inden finanskrisen var Erik på et tidspunkt god for knap tre milliarder kroner.

Da finanskrisen ramte for fuld styrke, fossede pengene ud af Eriks selskaber og i slutningen af sidste år opgav man at redde hans hovedselskab, Porteføljeinvest A/S.

Eriks største problem i dag er, at han garanterede for en masse af vennerne og de garantier gør, at Porteføljeinvest er dybt forgældet.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte