Meyer lukker amerikansk restaurant-eventyr

Den danske kok og iværksætter Claus Meyer må midlertidigt lukke sin restaurant i New York på grund af en vandskade

Selv om restauranten er oversvømmet, svømmer der dog ikke fisk rundt blandt stole og borde. Foto: Jacob Ehrbahn
Selv om restauranten er oversvømmet, svømmer der dog ikke fisk rundt blandt stole og borde. Foto: Jacob Ehrbahn

I 2014 satte Claus Meyer alt på et bræt og fragtede sig selv, familien og ansatte til New York i USA.

Planen var at åbne en såkaldt 'Food Hall' og en restaurant, 'Agern', i metropolens pendant til Hovedbanegården, Grand Central Terminal.

- Jeg flytter selv til New York med Christina, vores tre piger og hundene næste sommer, og vi forventer at bo i New York i halvandet år, lød det dengang fra Meyer selv.

To år senere åbnede dørene, og kunderne strøg ind, restauranten fik sin første Michelin-stjerne, men nu er dørene klappet i igen.

Sort uheld har ramt restauratøren, og Claus Meyer har været nødsaget til at lukke 'Agern'. Det skriver restauranten på sin Facebook-side.

'28. marts blev vi ramt af en oversvømmelse grundet bebyggelse tæt på restauranten, hvilket resulterede i vandskade. Restauranten vil være midlertidigt være lukket i forbindelse med de nødvendige reparationer', står der i beskeden på 'Agerns' sociale medie-profil.

Se også: Meyer jubler over Michelin-stjerne

Se også: Medier: Meyers spisested i New York får Michelin-stjerne

Claus Meyer sammen med kok Gunnar Gislason i 'Agern' i New Yorks Grand Central Terminal kort efter restauranten modtog sin Michelin-stjerne. Foto: AP/Bebeto Matthews
Claus Meyer sammen med kok Gunnar Gislason i 'Agern' i New Yorks Grand Central Terminal kort efter restauranten modtog sin Michelin-stjerne. Foto: AP/Bebeto Matthews

Her ses de sammen igen. Foto: AP/Bebeto Matthews
Her ses de sammen igen. Foto: AP/Bebeto Matthews

I 30 år har Claus Meyer arbejdet på at løfte dansk madkultur med sine forretninger. Nu er han flyttet til New York for at hjælpe socialt udsatte og åbne endnu en restaurant. Fotograferet i Rågeleje. Foto: Finn Frandsen
I 30 år har Claus Meyer arbejdet på at løfte dansk madkultur med sine forretninger. Nu er han flyttet til New York for at hjælpe socialt udsatte og åbne endnu en restaurant. Fotograferet i Rågeleje. Foto: Finn Frandsen

Usikker åbning
Claus Meyers personlige pressemand, Peter Warberg, bekræfter hændelsen, men kan ikke fortælle, hvornår 'Agern' åbner igen.

Også ifølge Euroman, der ligeledes beskriver vandskaden i en artikel, er det endnu uklart, hvornår restauranten genåbner, da man skal yderligere vurdere skaderne, vandet har forvoldt.

- Vi håber på at åbne hurtigst muligt igen. Det er det vigtigste, siger Claus Meyer til Euroman.

Se også: Claus Meyers rester giver stort millionoverskud

Se også: Løgismose Meyers runder en milliard - men taber penge på bunden

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Michael Bo Mortensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen