Anmeldelse: En krøllet hjerne og liderlige dukker

'Anomalisa' var i år nomineret til en Oscar i kategorien 'Bedste animationsfilm' - men tabte til 'Inderst Inde'

01:49
Se traileren til 'Anomalisa'

Anomalisa. Instr.: Charlie Kaufman og Duke Jordan. Premiere d. 3. marts 2016

4
5
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Charlie Kaufman har med manuskripter til film som 'Being John Malkovich', 'Orkidé-tyven','Evigt solskin i et pletfrit sind' og senest 'Synedoche, New York', som han også instruerede, vist, at han besidder en af Hollywoods allermest krøllede hjerner.

Denne gang har han lavet en dukkefilm i stop-motion (at man tager et billede af gangen, mens man rykker lidt på figurerne for at simulere bevægelse) for voksne, hvor ansigterne er monteret på hængsler.

Filmanmeldelser - 27. aug. 2015 - kl. 06:53 Anmeldelse: Depression i børnehøjde
Fremmedgørelse
Temaet er som altid hos Kaufman fremmedgørelse og den desperate jagt på at nå ind til sig selv via et andet menneske. Hvilket der som bekendt sjældent kommer noget godt ud af.

Vi møder den populære foredragsholder Michael Stone på et hotel i Cincinnatti, der er frustreret i sit ægteskab (og tilværelsen som sådan) og indleder en affære med en telefonsælger, Lisa, der også har sit at slås med.

For at understrege sin pointe, er det kun Michael og (Anoma)Lisa, der er udstyret med selvstændige stemmer (ved David Thewlis og Jennifer Jason Leigh) mens alle andre uanset køn, alder og race taler med Tom Noonans stemme og enslydende diktion.

Filmnyheder - 4. jan. 2016 - kl. 07:33 Aldrig har en kvinde fået så mange tæsk på film
Bastant
Man kan i det hele taget godt anklage 'Anomalisa' for at være lidt for bastant i sin symbolik, men den har alligevel en sært rørende tone, og et akavet samleje mellem de to dukker er et af de mest bevægende af slagsen, man længe har set på film.

Kaufman er i hvert fald stadig ikke som de andre børn i skolegården. Tak for det.

Anomalisa. Instr.: Charlie Kaufman og Duke Jordan. Stemmer: David Thewlis, Jennifer Jason Leigh og Tom Noonan. 90 min. Premiere d. 3. marts 2016

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen