Connie Nielsen er tåkrummende ringe

Heller ikke med 'Wonder Woman' lykkedes det DC at give Marvel seriøs konkurrence på området for actionfyldte superheltefilm

02:42
Se traileren her:

'Wonder Woman'. Instr.: Patty Jenkins. 141 min. Premiere 1. juni i 66 biografer landet over.

2
3.9
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

DC's såkaldte Extended Universe, der står for tegneserieforlagets superheltefilm, er mildest talt ikke kommet heldigt fra start. Tværtimod. Tre nitter er det indtil videre blevet til: 'Man of Steel' (2013), 'Batman V Superman: Dawn of Justice' samt 'Suicide Squad' (2016). Der er immervæk stadig et langt stykke vej op til det gennemgående høje niveau fra konkurrenten Marvels film.

Det kan med andre ord næsten kun gå fremad med 'Wonder Woman', der oven i købet tilfører superhelteuniverset et skud tiltrængt østrogen, da både helt og instruktør er kvinder. Til gengæld er alle de fire manuskriptforfattere mænd, og det er måske her, at det for alvor er gået galt.

Danske kendte - 30. maj. 2017 - kl. 07:54 Dansk Hollywoodstjerne: Jeg bliver så træt

Forventningerne var også skruet lidt i vejret i kraft af instruktøren Patty Jenkins, der tidligere har stået bag den fremragende seriemorderfilm 'Monster' med Charlize Theron samt flere af afsnittene af 'The Killing' (den glimrende amerikanske version af 'Forbrydelsen'). De amerikanske anmeldere har tilmed også været ganske begejstrede for 'Wonder Woman'. Hvilket er mig en gåde, hvis jeg skal være helt ærlig.

Historien er  - selv på superheltefilmenes spekulative præmisser - noget hovedløst vrøvl, skuespillet på stort set alle pladser tåkrummende ringe, selv den sædvanligvis eminente David Thewlis falder fuldstændig igennem. Ikke mindst da han til ikke nogens overraskelse viser sig at være krigsgud.

Se også: DR løfter sløret: Her er skuespillerne til det nye søndagsdrama

Bevares 'Fast and Furios'-baben Gal Gadot har da nogle lange, pæne stænger og et indtagende smil, men hvis talentet rækker til mere, er det ikke her, det bliver afsløret, desværre. Hun er dog ikke helt så stiv i replikkerne som Connie Nielsen, der her leverer karrierens ringeste præstation som Dronning Hippolyta, der er mor til Diana (hun kaldes på intet tidspunkt i filmen 'Wonder Woman'). Hun vokser op som eneste barn på amazonernes skjulte ø - uden en mand i syne - mens Første Verdenskrig til deres lykkelige uvidenhed raser rundt om deres helle.

Vi føres rudimentært ind i universet (der låner kraftigt fra den græske og romerske mytologi) via en præhistorisk iPad, inden idyllen ødelægges, da en krigsflyveren Steve (Chris Prine) pludselig nødlander på øen. det resulterer i et bizart slag på stranden mellem tyske militærtropper og bueskydende amazoner i lårkort læder.

Filmanmeldelser - 11. aug. 2016 - kl. 11:43 'Suicide Squad' er tåbelig og gumpetung

 

Steve og Diana rejser sammen til London, men får - ud over et par billige grin - uendelig lidt ud af hendes møde med den 'moderne' verden og dens arkaiske kønsrollemønstre, inden de to (i selskab med en skotte, en araber og en indianer - ingen ved tilsyneladende hvorfor) tager ud for at afslutte verdenskrigen med et snuptag. Det kunne de da godt have fundet på noget før.

Et par vanligt karikerede, ondsindede tyske skurke hjælper ikke på sagen, ej heller de overraskende kiksede actionscener. Den slags plejer da at være i orden med de budgetter, der arbejdes med her. Men fantasi kan som bekendt ikke købes for penge. I hvert fald ikke udelukkende.

Filmanmeldelser - 10. feb. 2016 - kl. 18:47 Anmeldelse: 'Deadpool' er en absurd antihelt

Det er muligt, at man hvis man pudser brillerne rigtig godt kan finde et par feministiske pointer undervejs, men det ændrer ikke ved, at 'Wonder Woman' er en elendig film. Og for min skyld kan man roligt skrotte den planlagte toer.

Medv.: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright m.fl 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Michael Bo Mortensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen