Der er liv på Mars

'Life' blander effektivt elementer fra både 'Aliens' og 'Gravity'.

02:10

'Life'. Instr.: Daniel Espinosa. 103 min. Premiere 23. marts i 59 biografer landet over.

4
4.9
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Der har nok været arbejdet på højtryk for at få 'Life' ud i biograferne et par måneder før Ridley Scotts med spænding imødesete 'Alien: Covenant' rammer biograferne verden over. Der er nemlig grundlæggende tale om en ganske effektiv blanding af netop 'Alien' og 'Gravity' tilsat et skvæt 'Passengers'.

Manuskriptforfatterne Paul Wernick og Rhett Reese har tidligere stået bag skæve, ironiske genrefilm som 'Zombieland' og 'Deadpool' (samt den forglemmelige 'G.I. Joe'), men har her kreeret et yderst sobert manuskript, der bestræber sig på at være så 'realistisk' som muligt.

Gravity: Trailer Filmanmeldelser - 6. nov. 2013 - kl. 20:09 Seks stjerner til 'Gravity'

Præmissen ligner noget vi har set mange gange før. Der er liv på Mars. Men det der starter som en uskyldig encellet organisme fundet i en jordprøve, udvikler sig snart til et voldsomt, blækspruttelignende rummonster, der kan overleve stort set alt, og snart en for en fortærer besætningen på den internationale rumstation ISS, hvis klaustrofobiske indre er en af de helt store attraktioner i 'Life'.

Snart bliver det vigtigste for mandskabet om bord at sørge for at kræet, som man har døbt Calvin, ikke får mulighed for at komme ned på jorden, hvor den sandsynligvis vil true alt liv - også hvis det betyder, at de må ofre sig selv.

Filmanmeldelser - 22. okt. 2015 - kl. 10:46 Anmeldelse: Virtuos voldsspiral

Hvad 'Life' muligvis mangler i originale vinkler på sit stof, kompenserer den for med effektivt filmhåndværk og kompetent skuespil. Der er på ingen måder tale om et værk, der sætter nye standarder - som det i sin tid var tilfældet med både 'Aliens' og 'Gravity' - men har man (som jeg) en vis forkærlighed for science fiction, vil man givetvis være godt underholdt.

Eneste anke er den noget hysteriske slutning, der er fuldstændig ude af trit med resten af filmen.

Medv.: Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson, Carmiel Warren-Taylor m.fl.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen