Endnu en ligegyldig legetøjsfilm

2017-versionen af 'Power Rangers' er et bovlamt makværk, der hverken henvender sig til børn eller voksne

02:51
Se traileren her:

'Power Rangers'. Instr.: Dean Israelite. 124 min. Premiere 23. marts i 53 biografer landet over.

1
2.2
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

'Legend of the Mighty Morphin Power Rangers' så oprindeligt dagens lys som en tv-serie på kanalen Fox Kids (herhjemme blev den vis på TV3) i 1993, og blev hurtigt et fænomen blandt de børn, den var målrettet specifikt til, der også affødte en række actionfigurer og andet legetøj.

Den bygger på en japansk serie ved navn 'Super Sentai' og havde i sin første inkarnation en vis kikset og kitschet charme, der også forplantede sig i spillefilmsversionen fra 1995.

Filmanmeldelser - 1. mar. 2017 - kl. 23:17 Vild, vildere, Wolverine!

Men hvem i alverden man har forestillet sig skal se en over 100 millioner dollar dyr filmudgave i 2017 er en gåde. Især når den er så ringe, som tilfældet er. Dem der voksede op med serien er omkring de 30 år i dag og har forhåbentligt bedre ting at tage sig til, og nutidens børn aner næppe hvem teenagesuperheltene er. Og dette makværk får dem næppe til at stige på vognen.

Historien er den at fem utilpassede teenagere af blandet køn og race fra byen Angel Grove finder et gammelt rumskib begravet i en mine, der indeholder nogle krystaller, som giver dem superkræfter. Skibet indeholder endvidere bevidstheden af dets tidligere fører Zordon (Bryan Cranston fra Breaking Bad) og robotten Alpha 5 - filmens eneste formidlende omstændighed.

Filmanmeldelser - 11. aug. 2016 - kl. 11:43 'Suicide Squad' er tåbelig og gumpetung

Men da de vækker Zordon får de samtidig også genoplivet hans gamle fjende - Rita Repulsa, hvis mål er intet mindre end verdensherredømmet - og så har vi balladen. Meget mere er der såmænd ikke i det.

Det havde man måske kunne leve med, hvis det havde været mere opfindsomst udført end tilfældet er. Der er ikke noget, der blot minder om en original tanke eller karakter her, og Rita Repulsa skriver sig direkte ind i konkurrencen som en af de sløjeste filmskurke nogensinde.

Filmanmeldelser - 10. feb. 2016 - kl. 18:47 Anmeldelse: 'Deadpool' er en absurd antihelt

Uanset hvor megen nostalgi man indløser billet med, tvivler jeg på, at nogen får noget med hjem efter mødet med 2017-udgaven af 'Power Rangers' - eller blot føler sig moderat underholdt, mens de 124 minutters spilletid snegler sig af sted. 

Slet ikke når man tager i betragtning, hvor mange andre gode superheltefilm der er derude i dag. Ja 'Power Rangers' får nærmest 'Transformers'-serien til at minde om dramaer af shakespeareske dimensioner. 

Medv: Bryan Cranston, Elizabeth Banks, Dacre Montgomery, Naomi Scott m.fl

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen