Pilou Asbæk i heftigt parløb med Scarlett Johansson

'Ghost in the Shell' byder på forførisk skræmmende fremtidslandskaber

02:04
Se traileren her:

'Ghost in the Shell'. Instr.: Rupert Sanders. 106 min. Premiere i dag i 2D og 3D i 65 biografer landet over.

4
4.3
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Rupert Sanders' aktuelle 'Ghost in the Shell' bygger på Masamune Shirows manga-serie fra slutningen af 1980'erne, der allerede findes i en animeret filmversion fra 1995.

Denne udgave, der fra flere sider er blevet beskyldt for at være for 'vesterlandsk', holder sig handlingsmæssigt til hovedtrækkene i forlægget, men er knap så kryptisk. Man kan med andre ord sagtens stige på her uden kendskab til originalerne.

Se også: Utro instruktør taler ud om sexskandale

Vi befinder os i en ikke nærmere defineret fremtid,  hvor Major (Scarlett Johansson) bliver den første fuldbyrdede sammensmeltning af menneske og maskine. Det vil sige, at hun er en menneskehjerne - reddet fra en ulykke - sat ind i kunstig krop, der kan lidt af hvert - blandt andet gøre sig usynlig.

Hun er med andre ord et yderst effektivt våben, der bliver sat ind i antiterrorkorpset Sektion 9, der primært beskæftiger sig med cyber-kriminalitet. Snart går den vilde jagt på over-hackeren Kuze (Michael Pitt) sammen med blandt andet kollegaen Batou (en blonderet Pilou Asbæk), der også er mekanisk modereret, men ikke i samme ekstreme grad som Major.

Se også: Scarlett Johansson filmer med dansk skuespiller

Tingene bliver ikke gjort nemmere af, at det viser sig, at Majors hukommelse ikke er blevet helt nulstillet, og gamle erindringer dukker pludselig op som forstyrrende glimt. Endvidere går det langsomt op for de involverede, at Majors skaber/arbejdsgiver, den mægtige Hanka Corporation, har en skjult dagsorden.

Det giver alt sammen glimrende mening  når man sidder i mørket, men det er hverken for den episke tyngde eller det storslåede skuespil, at man skal indløse billet til 'Ghost in the Shell'.

Se også: Pilou Asbæk bliver i Danmark trods succesen

Attraktionen er ubetinget selve iscensættelsen. Det er ganske enkelt lykkedes at skabe et blændede flot, dystopisk fremtidsunivers, der ligner en slags 'Blade Runner' på turbo i syreregn. Og når vi nu har fat i  'Blade Runner', så kan vi da også lige nævne andre oplagte inspirationskilder som 'Robocop', 'Total Recall' og klassikeren 'Metropolis'.

Men selv om 'Ghost in  the Shell' ikke vinder mange bonuspoint på originalitet, og Scarlett Johansen ikke besidder held den samme gådefuldhed som Alicia Vikander i 'Ex Machina', så er de urbane fremtidslandskaber og den effektive action bestemt et besøg værd. Og helst i 3D-biografen, da det som sagt er på  det udstyrsmæssige plan, at filmens største kvaliteter ligger.

Medv.: Scarlett Johansson, Pilou Asbæk, Takeshi Kitano, Juliette Binoche m.fl.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen