Rend mig i smølfen, hvor er det ringe!

Endnu en tynd og trættende film om de populære blå skovvæsener

01:30
Se traileren her:

'Smølferne - den hemmelige landsby'. Instr.: Kelly Asbury. 90 min. Premiere 30. marts i 79 biografer landet over i 2D og 3D.

2
3.6
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Peyos små blå væsener - herhjemme kendt som Smølferne - så første gang dagens lys som tegneserie i 1958, og i 1976 kom så den første animerede film. Varemærket blev genoplivet (og udvandet) i to skrækkelige film fra henholdsvis 2011 og 2013, der blandede animation og 'rigtig' film.

Nu forsøger man sig igen med en rent computeranimeret udgave, og den tekniske side af sagen er bestemt i orden. 3D-billederne er flotte og figurerne har rent visuelt bevaret deres oprindelige, naivistiske charme samtidig med, at der er kommet nye elementer til.

Dans med de kendte - 27. nov. 2016 - kl. 10:29 Smølfernes far: Derfor springer vi julen over

Så langt så godt. Og havde man gjort sig bare halvt så umage med historien, så havde der måske været noget at komme efter. Den er desværre så nærmest gennemsigtig lyseblå, at den næsten ikke er til at få øje på. Og det spinkle skelet druknes konstant i anstrengende rutsjeture og effekter samt en skinger lydside, som alle der har passeret de syv-otte år vil finde stærkt belastende.

Og de mindste vil til gengæld nok finde spilletiden på 90 minutter lige er at strække koncentrationsevnen til det yderste. Budskabet om, at sammen er vi stærkest, er det selvfølgelig svært at erklære sig uenig i, men det kunne nu godt have været pakket noget mere interessant ind.

Samfund - 21. okt. 2016 - kl. 20:42 Familieunderholdning ødelagt: Shitstorm mod TV-kanal

Hvis man skal sige noget pænt om den indholdsmæssige side af sagen, så er det at, at det i denne omgang er Smølfine (det indtil videre eneste hunkønsvæsen i historien), der har initiativet og viljen.  Men så har vi også været meget flinke.  

Danske stemmer: Julie Zangenberg, Mikkel Boe Følsgaard, Thomas Mørk, Lars Ranthe m.fl.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen