Vild, vildere, Wolverine!

'Logan' er den tiende film med afsæt i 'X-Men'-universet, men trætheden har ikke indfundet sig endnu

02:42
Se traileren her:

'Wolverine'. Instr.: James Mangold. premiere 2. marts i 71 biografer landet over.

5
5.3
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

'Logan' er den tiende film, der tager udgangspunkt i  universet fra Marvels 'X-Men' og den tredje (og sidste, tør vi godt spå) film i 'Wolverine'-serien. Så hvis man var begyndt at køre lidt i tomgang, ville det vel ikke komme som den store overraskelse.

Men 'Logan' er så absolut et af de bedre bud på en superhelte-film, der vil andet og mere end højpotent action og flotte computereffekter. Tempoet er faktisk ganske roligt meget af tiden, hvilket kun får de obligatoriske (og ganske blodige) slagsmål til at virke endnu stærkere. Selvfølgelig også fordi de er godt iscenesat af den solide instruktør James Mangold, der også stod bage den forrige og ligeledes vellykkede 'Wolverine'-film.

Filmanmeldelser - 18. maj. 2016 - kl. 19:46 Anmeldelse: X-Men holder hele vejen

Vi befinder os i år 2029. Mutanterne, som vi kender dem, er stort set uddøde, og Wolverine/Logan (som altid spillet af Hugh Jackman) er blevet en langskægget, eksistensplaget, alkoholiseret limousinechauffør, der skjuler den nu 90-årige Charles Xavier (Patrick Stewart) i en container ude i ørkenen, mens de drømmer om et otium på en sejlbåd fjernt fra verdens vrimmel.

Det viser sig dog snart, at der er et nyt hold ganske unge mutanter derude - denne gang genetisk fremstillet af den amerikanske regering under ledelse af den skrupelløse Dr. Rice (Richard E. Grant). Planen var at børnene skulle vokse op til at blive en slags supersoldater, men sådan går det (naturligvis) ikke.

Filmanmeldelser - 10. feb. 2016 - kl. 18:47 Anmeldelse: 'Deadpool' er en absurd antihelt

Et af børnene, Laura (gestaltet med skræmmende nærvær af debutanten Dafne Keen), viser sig at være Logans biologiske datter. Og det meste af filmen udspiller sig som en slags road-movie, hvor far og datter jages af Dr. Rice, hans håndlanger Pierce (Boyd Holbrook) og en hel masse svært bevæbnede mænd.

Det fungerer ganske overbevisende - ikke mindst fordi 'Logan' fokuserer på de mere 'realistiske' (ja ja, alt er relativt) og menneskelige sider af fortællingen, og dermed bliver en af de superheltefilm nogensinde med færrest effekter. Et modigt og radikalt valg, der er med til at understrege, at det stadig er muligt at finde nye vinkler på genren. Selv fremtidsmarkørene er diskrete men godt tænkte - heriblandt nogle selvkørende lastbiler.

Nå ja - en ikke uvæsentlig detalje: 'Logan' er også stærkt underholdende og medrivende i samtlige 135 minutter. Tilsat et lille, men ikke uvæsentligt skvæt selvironi.

Medv.: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Dafne Keen m.fl.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen