Eksklusiv trailer: Mennesker bliver spist

Erik Clausen har store problemer med hukommelsen i sin nye film 'Mennesker bliver spist', hvor han spiller ægtemand til Bodil Jørgensen

01:54

'En alvorlig film med humoristiske bivirkninger' . Således skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse om Erik Clausens nye film 'Mennesker bliver spist'.

Og det rammer lige i øjet. Der er nemlig både varme, dybde, alvor og ikke mindst masser af humor i den splinternye trailer til filmen, som Ekstra Bladet her eksklusivt kan vise.

Og det hele krydres blandt andet med en helt ny sang fra Danmarks nationalskjald Kim Larsen, der har skrevet titelsangen 'Ind i Mørket'.

LocalEyes: Erik Klausen i misforstået selvmordsforsøg Danske kendte - 27. feb. 2014 - kl. 20:39 Erik Clausen-film chokerede bilist på motorvej

Erik Clausen får problemer med hukommelsen og hans kone Ingelise er utro med en kollega.(Foto: Susanne Mertz)
Erik Clausen får problemer med hukommelsen og hans kone Ingelise er utro med en kollega.(Foto: Susanne Mertz)
 

Hukommelsen svigter
Herluf (Erik Clausen) er en pligtopfyldende mand, far og mekaniker, der i mange år har været ganske lykkeligt gift med Ingelise (Bodil Jørgensen). Deres ægteskab er blevet lidt for meget rutine, og på det seneste har Ingelise sågar indledt en affære med en kollega. Ingelise er i fuld gang med at arrangere deres datter, Gittes (Lærke Winther), tredje bryllup, men det kunne Herluf nu godt undvære, for det er ham og Ingelise, der må punge ud. En dag melder Herluf en bil klar på værkstedet, uden at bremserne virker, og da den kort efter kører galt, sender Mester (Leif Sylvester) ham hjem på ’en tænker’. Herluf bliver chokeret. Han er begyndt at glemme ting. Og en dag kommer han ikke hjem, som han plejer. Ingelise og hele familien opdager, hvor meget de savner ham – og tager deres liv og relationer op til revision.

Danmarks folkekære skuespillerinde Bodil Jørgensen ser i øvrigt ud til at være i topform i traileren til 'Mennesker bliver spist'. Hun er i øvrigt allerede aktuel i de danske biografer i Hella Joofs komedie 'All Inclusive, der har premiere i de danske biografer 1. juledag.

Filmens Lise (Bodil Jørgensen) møder efter sin skilsmisse ferieflirten Antonio på Malta. Foto: Sf Film Ekstra Bladet+ Bodils nye rolle: Masser af sexlyst

'Mennesker bliver spist'' har premiere den 26. februar. Og i år 2015 kan man også se Bodil Jørgensen i Susanne Biers film 'En chance til' samt i Anders Thomas Jensens film 'Mænd og Høns'.

Se også: Erik Clausen mister hukommelsen

  

Lærke Winther kaster sig i rollen som Erik Clausens datter i filmen ud i sit tredje ægteskab. (Foto: Susanne Mertz)
Lærke Winther kaster sig i rollen som Erik Clausens datter i filmen ud i sit tredje ægteskab. (Foto: Susanne Mertz)

 

Arbejderklassens fortaler
Erik Clausen (instruktion, manuskript) er en institution inden for dansk film, hvor han som en af de få sande auteurs både skriver manuskript, instruerer og spiller hovedrollen i sine film, der normalt byder på et tidstypisk samfundsrelateret og aktuelt tema kombineret med charme og humor. Hans film har ofte en hovedkarakter, der er en stolt repræsentant for arbejderklassen, og denne gang byder filmen – ud over en stærkt spillende Bodil Jørgensen –  også på to af hans gamle venner og samarbejdspartnere, Leif Sylvester, der har spillet med i en lang række af Clausens film og Kim Larsen, der leverer filmens karakteristiske og helt nye titelsang 'Ind i mørket'., der er specielt skrevet til filmen.

Blandt de mange ikoniske og folkelige film, som Clausen har instrueret, er Cirkus Casablanca (1981), Rocking Silver (1983), Mig og Mama Mia (1989), De Frigjorte (1993), Min fynske barndom (1994), Villa Paranoia (2004), Ledsaget udgang (2007) og Frihed på prøve (2010).

Leif Sylvester spiller Erik Clausens mester i filmen.(Foto: Susanne Mertz)
Leif Sylvester spiller Erik Clausens mester i filmen.(Foto: Susanne Mertz)

Nicolas Bro har rollen som en fandens god kollega til Erik Clausen.(Foto: Susanne Mertz)
Nicolas Bro har rollen som en fandens god kollega til Erik Clausen.(Foto: Susanne Mertz)
 

1 af 8 Erik Clausen får problemer med hukommelsen og hans kone Ingelise er utro med en kollega.(Foto: Susanne Mertz)
2 af 8 Lærke Winther kaster sig i rollen som Erik Clausens datter i filmen ud i sit tredje ægteskab. (Foto: Susanne Mertz)
3 af 8 Clausen har som vanligt sine gode venner med på rollelisten. Her er det Elith 'Nulle' Nykjær.(Foto: Susanne Mertz)
4 af 8 Bodil Jørgensen er som altid strålende.(Foto: Susanne Mertz)
5 af 8 Leif Sylvester spiller Erik Clausens mester i filmen.(Foto: Susanne Mertz)
6 af 8 Nicolas Bro har rollen som en fandens god kollega til Erik Clausen.(Foto: Susanne Mertz)
7 af 8 Filmens plakat.
8 af 8 Erik Clausen og Bodil Jørgensen ses her i rollerne som Herluf og Ingelise, der har været gift i en menneskealder.(Foto: Susanne Mertz)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen