Fransk terror bliver til Clint Eastwood-film

Instruktør Clint Eastwood vil filmatisere det terrorangreb mod et fransk tog, som blev afværget i 2015

Det bliver en stooooor film. Foto: AP
Det bliver en stooooor film. Foto: AP

Den amerikanske instruktør Clint Eastwood har givet instrukser bag kameraet under optagelserne til film som 'Million Dollar Baby', 'Gran Torino' og 'American Sniper'.

Den 86-årige instruktør har et hav af kendte produktioner bag sig, og i øjeblikket er han igen i fuld gang med filmoptagelser i Hollywood.

Ifølge den britiske avis The Guardian er det bekræftet, at den oscarbelønnede instruktør og skuespiller arbejder på filmen 'The 15:17 to Paris'.

Forpurret af elitesoldater
Den kommende film er baseret på terrorangrebet mod et fransk højhastighedstog, som kørte fra Amsterdam til Paris i 2015.

Terrorangrebet blev afværget, da det blandt andet blev forpurret af tre amerikanske elitesoldater.

Filmen genfortæller historien om, hvordan de civilklædte soldater stoppede den stærkt bevæbnede angrebsmand fra at starte et sandt blodbad.

Clint Eastwood tager fat på en relativt ny historie. Foto: AP
Clint Eastwood tager fat på en relativt ny historie. Foto: AP
 

Ifølge AFP overmandede soldaterne gerningsmanden, efter de havde hørt ham lade noget, der lød som et kraftigt automatvåben på togets toilet. De konfronterede manden, der nåede at såre fire personer, inden han blev overmandet.

Få dage efter angrebet blev amerikanerne og en britisk statsborger, der også var med til at stoppe angrebet, tildelt Frankrigs højeste orden, Æreslegionen, af præsident François Hollande i Elysee Palæet.

Endnu en heltefilm
Ifølge CNN fik en fransk-amerikansk mand, der selv kom til skade under angrebet, også senere tildelt samme orden for at hjælpe med at stoppe den bevæbnede mand.

Clint Eastwood fortsætter dermed i det amerikanske heltespor, der også var omdrejningspunktet i hans seneste film, 'Sully', der handler om den amerikanske pilot, der landede et passagerfly på Hudson-floden og reddede passagerer og besætning.

Premieredatoen er endnu ikke afsløret.

Dirty Harry som vi kender ham. Foto: AP
Dirty Harry som vi kender ham. Foto: AP
 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Michael Bo Mortensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen