Persondata politik

Søren Malling: Jeg græd som pisket

Virkeligheden kom tæt på: Søren Malling var dybt påvirket af at forhandle med gidsler i den nye film ’Kapringen’

« Forrige
Næste »

Seneste i flash!

Flash
Sidste nyt om de kendte og kongelige direkte i din indbakke. Vi sender hver dag først på eftermiddagen.

Mest læste i flash!

EKSTRA tæt på de kendte

 

Søren Malling har haft en af sit livs største udfordringer i rollen som skibsrederen Peter C. Ludvigsen, der i ’Kapringen’ forhandler med somaliske pirater om at få de to danske søfolk Mikkel (Pilou Asbæk) og Jan (Roland Møller) frigivet.

Og den rolle kom så meget ind under huden på ham, at han på et tidspunkt under optagelserne havde svært ved at fortsætte.

– Jeg blev helt lammet og måtte holde en pause. Jeg blev som en lille dreng og stod og græd som pisket. Jeg syntes, at det hele var forfærdeligt, fortæller Søren Malling, der dog senere fik gennemført optagelserne.

Læs også: Se også: Dansk filmhold sejlede i piratfyldt farvand

– Har du også under optagelserne tænkt på virkelighedens kaprede søfolk Søren og Eddy, der nu har siddet fanget i 616 dage?

– Ja, det har jeg. Men i vores film forsøger vi at skildre de menneskelige konsekvenser på begge sider. Vi går ikke ind og vælger side.

– Vi beskriver et gidselforløb nærmest dokumentarisk. Men det er da helt klart, at det er forfærdeligt for Søren og Eddy, at de har været gidsler i snart to år.

– Ekstra Bladet har i lang tid kørt en kampagne for at få Søren og Eddy hjem. Synes du, det er rigtigt, at Ekstra Bladet har involveret sig i gidselsagen?

– Jeg vil sige både-og. På den ene side skal pressen jo undersøge, hvad der foregår. Men på den anden side kan de informationer, der kommer ud via pressen, blive misbrugt i en gidselsag.

– Så det handler om en meget følsom balancegang, siger Søren Malling, der under filmoptagelserne spillede over for Gary Skjoldmose Porter, der i virkelighedens verden har fungeret som gidselforhandler.

Læs også: Se også: Pilou Asbæk: Jeg fatter ikke, hvordan Søren og Eddy overlever

En sand dræbermaskine
– Gary spiller jo nærmest sig selv i rollen som gidselforhandleren Connor Julian. Jeg blev så fascineret af ham, at jeg faktisk gik i stå i min rolle. Gary er en tidligere militærmand med en ekstrem autoritet. Man kunne godt mærke, at der inde bag hans venlige facade lurede en sand dræbermaskine. Jeg havde stor respekt for ham, fortæller Søren Malling.

’Kapringen’ er verdens første film, der beskriver en kapring af et skib og en gidseltagning ud for Somalias kyst.

Læs også: Se også: Pilou Asbæk tog 20 kilo på


Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Peder Nederland Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik