Film

Bille August filmatiserer Lykke-Per

Filminstruktøren kan nu se frem til at skulle instruere en af de største fortællinger i Danmark

  • Bille August fortæller, at han har set 'Lykke-Per' som en slags bibel, hvor han har kunnet læse og slå op for at lære og forstå noget om mennesket, moral og etik. (Foto: Rumle Skafte)
Bille August fortæller, at han har set 'Lykke-Per' som en slags bibel, hvor han har kunnet læse og slå op for at lære og forstå noget om mennesket, moral og etik. (Foto: Rumle Skafte)

Læs også:

Se også: Bille August: Jeg kender ikke de danske skuespillere

Læs også:

Se også: Lunken modtagelse af Bille Augusts Krøyer-film

Bille August skal nu filmatisere et af de største danske værker i dansk litteratur.

Henrik Pontoppidans roman, 'Lykke-Per', der er skrevet i årene 1898-1904, vandt i 1917 Nobelprisen for 'hans autentiske beskrivelser af dagligliv i Danmark'.

Beæret Bille
'Lykke-Per' skildrer den jyske præstesøn Per Sidenius' skæbne og søgen efter det lykkelige liv.

- 'Lykke-Per' har altid stået for mig som det største værk nogensinde skrevet på dansk. Dels som udviklingshistorie, men også som en fortælling om kærlighedens inderste væsen, lyder det fra Bille August, som lige nu er aktuel med filmen 'Marie Krøyer'.

Skabt til det store lærred
Den danske filminstruktør, som også har instrueret den populære roman 'Pelle Erobreren' mener, at 'Lykke-Per' er som skabt til film.

- Den fortjener det store publikum. Sådan er det. Jeg har da også længe sværmet om den, men uden egentlig rigtigt at turde. Men nu har jeg endelig modet og overskuddet. Og jeg glæder mig afsindigt meget til at komme i gang med at realisere projektet.

Indspilningen til 'Lykke-Per' går i gang i 2014.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte